Juniper - czy warto czekać?

rowerek0000

Zadomawiam się
To tylko rendery. Nie sądzę żeby był tak brzydki, proporcje na pewno będą inne. Na tym renderze błotniki i maska po staremu i widać że brakuje tam lamp.
No nie tylko rendery. Zakamuflowane Junipery mają właśnie taki rozstaw lamp. Jeszcze śmieszniej będzie jak w ogóle nie będzie lightbara tylko dwie małe lampy, jak w bmw 7.

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Kwestia subiektywna. Co roku ponad milion egzemplarzy się sprzedaje. Ogólnie jak kupowałem Y jakoś szczególnie mi się nie podobał, ale po 6msc podoba mi się coraz bardziej, a w stosunku do.innych crossoverów to już w ogole...
i wątpie, że to dzięki pięknej sylwetce... na nią tylko się oko przymyka. Jako kompromis przyjmuje.
Cóż... bryła jest... kiepska. Zmiana zderzaków i lamp tu i tak nie wystarczy. Ale z kaczątka może coś innego wyrośnie.

cwireq

Posiadacz elektryka
i wątpie, że to dzięki pięknej sylwetce... na nią tylko się oko przymyka. Jako kompromis przyjmuje.
Cóż... bryła jest... kiepska. Zmiana zderzaków i lamp tu i tak nie wystarczy. Ale z kaczątka może coś innego wyrośnie.
Wiesz mowie jak jest - nie wmawiam sobie. Jak wchodze do garażu i widzę Y to mi się morda cieszy. Jak pierwszy raz na nią patrzyłem takiego efektu nie było. Może mi to przejdzie, ale mowie Jak to wygląda po pół roku. Ogólnie jezeli auto ma dawać emocje to w moim przypadku to robi :)

cooler

Pionier e-mobilności
Jak już kolega rzucił tekst o milionach sprzedanych Y, więc MUSI być ładna, przypomniał mi się tekst "miliony much nie mogą się mylić, gó..o MUSI być pyszne :)"
VW Garbusów wyprodukowano prawie 20 milionów, ale czy to było ładne nawet gdy zaczynali produkcję?

eimi

Pionier e-mobilności
Kolega kupił Y bo mu przypomina Porshe a na Porshe go nie było stać

cooler

Pionier e-mobilności
Wiesz mowie jak jest - nie wmawiam sobie. Jak wchodze do garażu i widzę Y to mi się morda cieszy. Jak pierwszy raz na nią patrzyłem takiego efektu nie było. Może mi to przejdzie, ale mowie Jak to wygląda po pół roku. Ogólnie jezeli auto ma dawać emocje to w moim przypadku to robi :)
Przywiązałeś się jak do grubej baby :) Może i wstyd wyjść na miasto ale dobrze daje :)
Żartuję, jakby dali baterię 100kWh+ to sam bym kupił :)

rowerek0000

Zadomawiam się
Przywiązałeś się jak do grubej baby :) Może i wstyd wyjść na miasto ale dobrze daje :)
Żartuję, jakby dali baterię 100kWh+ to sam bym kupił :)
Byłoby bardzo ciężkie auto.
W ogóle nie wiem czy ktoś porównywał, ale nowe BMW x3 o podobnych gabarytach, waży więcej niż TMY. Te argumenty, że EV są takie ciężkie, zaczynają tracić na znaczeniu. Co więcej to nowe BMW ma również kiepskie zawieszenie i ogólnie wykonanie wnętrza trochę leży.

cooler

Pionier e-mobilności
Byłoby bardzo ciężkie auto.
W ogóle nie wiem czy ktoś porównywał, ale nowe BMW x3 o podobnych gabarytach, waży więcej niż TMY. Te argumenty, że EV są takie ciężkie, zaczynają tracić na znaczeniu. Co więcej to nowe BMW ma również kiepskie zawieszenie i ogólnie wykonanie wnętrza trochę leży.
Niekoniecznie, piszą na forach że zarówno w M3 i MY jest stara chemia, niezmieniona od 6 lat w M3. Są ogniwa w tym samym rozmiarze a wydajniejsze o ok 20% - więc nie zmienia się waga a masz ok 100kWh.

eimi

Pionier e-mobilności
Niekoniecznie, piszą na forach że zarówno w M3 i MY jest stara chemia, niezmieniona od 6 lat w M3. Są ogniwa w tym samym rozmiarze a wydajniejsze o ok 20% - więc nie zmienia się waga a masz ok 100kWh.
Nie aż tyle. Nowe to LG M50L a stare bodajże M50U

M50U= 250Wh/kg

M50L = 263Wh/kg

Różnica 5.2% pojemności i droższe są.

No dobra są jeszcze m58T ale nie sądzę żeby Y je dostał przed S/X, to opór drogie bedzie

M58T = 285Wh/kg (+14%)

cwireq

Posiadacz elektryka
Jak już kolega rzucił tekst o milionach sprzedanych Y, więc MUSI być ładna, przypomniał mi się tekst "miliony much nie mogą się mylić, gó..o MUSI być pyszne :)"
VW Garbusów wyprodukowano prawie 20 milionów, ale czy to było ładne nawet gdy zaczynali produkcję?
Póki co TMY mi się podoba. Innym pewnie wciskają na siłę te Ygreki i tylko ja jestem zboczony...

Nota bene jak powstawał garbus jego konkurencja najwidoczniej wyglądała jeszcze gorzej, ale może pokażesz mi auto dostępne dla ludu które się Tobie podoba z tamtej epoki.