cwireq
Posiadacz elektryka
Kola 19 + kołpaki a'la Uberturbine...Koła ?!! 21' , 20 " ,19 " tu jest parę kilometrów zasięgu różnicy .
No i z kołpakami czy bez0.01% .
Kola 19 + kołpaki a'la Uberturbine...Koła ?!! 21' , 20 " ,19 " tu jest parę kilometrów zasięgu różnicy .
Koła 19" kołpaki założone opony całoroczne ciśnienie 2.6Przy -3C 122kmh (120gps) mam 23-27kWh, tj na tej samej trasie z wiatrem 23 powrót 27. Daje to zasięg 326km - 278km, średnio 300km.
Przy 90kmh w tej samej temperaturze -3C mam 16kWh/100km z wiatrem 18kWh/100 pod wiatr co daje zasięg 469km-417km srednio 440km.
To są dane które sam testowałem na tej samej ekspresówce najpierw w jedną stronę a potem w drugą między węzłami bez przyspieszeń i hamowań. Opony całoroczne.
300km zima na autostradzie przy 140kmh jest nie do zrobienia, chyba że zwolnimy do tych 120 i nie będziemy jechać pod wiatr.
No ale o to pytał @CyanAppl16 xDKoła 19" kołpaki założone opony całoroczne ciśnienie 2.6
Latem 350 przy 120kmh to żaden problem. No ale nie zimą w ujemnej temperaturze.
Bywały trasy gdzie przy 140-150kmh miałem zużycie 17kwh. Ale taki test w jedną stronę nie ma sensu, bo z powrotem pod wiatr miałbym z 25.
Odpowiadając krótko. Czasem się uda czasem się nie uda
Dzięki, znam tego youtubera, odkad ma id7 wydaje mi sie dosc tendencyjnyMoże film na yt pomoze?
Dobre podejście. Wyjasni się jeszcze kwestia dotacji.Dzięki, znam tego youtubera, odkad ma id7 wydaje mi sie dosc tendencyjnyBazujac na tym teście zrobię nawet 400km ze średnią 110, więc dla mnie ok
Teraz tylko jeszcze poczekac te 2-3 tygodnie na to jak bedzie wygladac refresh i mozna podjac drcyzje czy TMY czy TM3
![]()
ja bym jeszcze sprawdził rozkład szybkich ładowarek na twoich najczęstszych trasach. może się okazać, że szybkich brak i będziesz się niepotrzebnie denerwował, zwłaszcza zimą.Dzięki, znam tego youtubera, odkad ma id7 wydaje mi sie dosc tendencyjnyBazujac na tym teście zrobię nawet 400km ze średnią 110, więc dla mnie ok
Teraz tylko jeszcze poczekac te 2-3 tygodnie na to jak bedzie wygladac refresh i mozna podjac drcyzje czy TMY czy TM3
![]()
Panie i panowie, informacja z pierwszej rękiDobre podejście. Wyjasni się jeszcze kwestia dotacji.
Koła ?!! 21' , 20 " ,19 " tu jest parę kilometrów zasięgu różnicy .