eimi
Pionier e-mobilności
Tak też myślałem ale śnieg stawiam równie wysoko w hierarchii. A wiało dziś tak że jak tylko wycieraczki wyjeżdżały spod maski to słyszałem opór wiatru na nich, tak jakbym jechał ze 160.Jak to zawsze u mnie w domu się mówiło: najgorszy jest wiatr. Wieje taki jak teraz 20km/h a w porywach do 50 i z 140km/h robi się 160-190 lub 90-120 w zależności w którą stronę jedziemy o zużycie może być zupełnie inne w tych samych warunkach
Chodzi mi o to że upgrade Junipera to jest pudrowanie tylko. Zmieniamy na nowszy model mamy fajniejsze świecidełka a praktyczność I to co naprawdę ważne to nic się nie zmienia. Bateria 100kWh już by zmieniła sporo w takich trasach i przy naszej infrastrukturze. Bo zjazd na Radom w drodze do Krakowa to też nie jest po drodze - doladowalbym się gdzie indziej gdyby nie darmowe ładowanie które mam na SuC. A przy 20% większej baterii Kraków 300km jest na raz nawet pod wiatr i w śniegu nie przeginając z prędkością ale w takich warunkach i tak się nie da jechać szybko.
Polskie warunki to są specyficzne. Za 5 lat będzie inaczej. Ale większą bateria potrzeba tu i teraz.