Phitherek_

Posiadacz elektryka
Raczej: przerzuć się na ubera ;)
Jeżeli ogólnie nie ogarniasz to tak :). Ja bardziej mówię - w sytuacji nagłej, paniki, że w tym momencie nie ogarniasz z jakiegoś powodu, to może się przypomni chociaż ten przycisk.

pmlody

Pionier e-mobilności
Jeżeli ogólnie nie ogarniasz to tak :). Ja bardziej mówię - w sytuacji nagłej, paniki, że w tym momencie nie ogarniasz z jakiegoś powodu, to może się przypomni chociaż ten przycisk.
To jak z poślizgami. Jak trenujesz, to masz szanse w razie nagłej sytuacji wyprowadzić auto. Jak nie to nic nie zrobisz.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Jak wygląda na dzień dzisiejszy temat z działaniem Tesla Vision zamiast czujników parkowania? Gdzieś zgubiłem ten wątek..

Czy nadal nie pokazuje odległości od przeszkody oraz nie sygnalizuje, że się do niej zbliżamy?

Piter

Posiadacz elektryka
Zadzwoniłem ostatnio do Tesla Support z propozycją by w zamian za to że bez mojej zgody wyłączono mi pomiar odległości, Tesla dała mi rekompensatę w postaci darmowych kWh mimo że auto odebrałem w listopadzie. Pan z indyjskim akcentem odmówił argumentując że jak ide do restauracji a dzień później jest promocja to nie mogę przyjść 3 dni później i domagać się rabatu. A ja mu na to że z wyłączeniem czujników czuję się tak jakbym zarezerwował stolik, przyszedł do restauracji, zamówił zupę bez otrzymania łyżki z informacją że łyżki pojawią się w terminie późniejszym.
Tak poważnie to irytuje mnie brak pomiaru tej odległości może nie tyle mnie co moją żonę. A oni tam w Tesli wiedzą tyle co nic.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
No właśnie w październiku miałem podejście w stylu:
„A spoko, odbieram w styczniu to nawet nie zauważę różnicy w działaniu, poprawią to oprogramowaniem”

Dzisiaj jest natomiast styczeń, ja czekam na VIN a ludzie na anglosaskich forach się zastanawiają czy ta funkcjonować pojawi się w tym roku :)

Na bank wszystkie stany magazynowe tych czujników wykorzystali na jesień bo nie strzelili by sobie tak w kolano świadomie

zibizz1

Pionier e-mobilności
Zadzwoniłem ostatnio do Tesla Support z propozycją by w zamian za to że bez mojej zgody wyłączono mi pomiar odległości, Tesla dała mi rekompensatę w postaci darmowych kWh mimo że auto odebrałem w listopadzie. Pan z indyjskim akcentem odmówił argumentując że jak ide do restauracji a dzień później jest promocja to nie mogę przyjść 3 dni później i domagać się rabatu. A ja mu na to że z wyłączeniem czujników czuję się tak jakbym zarezerwował stolik, przyszedł do restauracji, zamówił zupę bez otrzymania łyżki z informacją że łyżki pojawią się w terminie późniejszym.
Tak poważnie to irytuje mnie brak pomiaru tej odległości może nie tyle mnie co moją żonę. A oni tam w Tesli wiedzą tyle co nic.
Też mi tego brakuje. Czasem mam jakieś zaćmienie jak patrzę w boczną kamerę i dopiero po chwili orientuje się że nie jest ona z tyłu auta tylko pod lusterkiem.

Póki nie stukne na parkingu to spoko, ale w przypadku zdarzenia którego mógłbym uniknąć z czujnikami mocno się zdenerwuje.

Najwcześniej softu który zastąpi czynniki spodziewam się pod koniec marca, najpóźniej grudzień 2024