W opcji jest też, że nie przywali przy niskich prędkościach, dohamuje o ile mamy to włączone? Niestety to czasem lekko zamula start np na skrzyżowaniach
Ps W obu mam czujniki w Tm3 radar, nie wiem czy z tego korzysta czy nie ale wiem że jedzie lepiej jesli chodzi o trzymanie pasa itp. Tu 3 lata z ciężarkiem nabralem wprawy i mogę drzemać na trasie i w korkach...
Gorzej parkuje, summon stracił resztki sensu, ograniczenia i zmiany algorytmów poronionego FSD się pogorszyły (wpłw prawa), wzroslo przewrażliwienie samochodu,
Mapy i czytanie znaków to po tylu latach, to obciach i katastrofa. Nikt tego nie rozumie, ale u nas mnie to nie dziwi.... Nawet jakby Tesla ogarnęła tą sprawę ogólnie, u nas szans nie ma na 100% skutecznosci
Świata i wycieraczki obecnie ujdą.
Ale wylaczanie tempomatu prostego gdy pogoda nie pozwala na uzywanie kamer to widoczny feler tego systemu.
Ergonomia obslugi, czyli ekran itp, tu jest wiele subiektywizmu i mi brakuje przeglądarki na cały ekran, powiększania niektórych danych jak np zegara....
Brak 360 widoku, oraz na zderzak przedni, to błąd. Sam to zrobilem w Tm3 gdzie włącza sie automatycznie lub ręcznie i to jest super, daje pewność ze nie wjadę w kogoś lub coś niemal na 100%
Teraz mając póki co dwie różne Tesle, bym sobie poprzeszczepiał trochę rzeczy z jednej do drugiej i o dziwo w kwestia obsługi, więcej z Trójki do Xsa (może to kwestia przyzwyczajenia?)
Awarii póki co nie mam (1dna ale jej nie liczę - mea culpa).
Oba pokazuja odległość i do tej pory nie zrobilem kuku. Widzialy galy co brały i nie rozpaczam, czasem mie coś wkurw. Natomiast permanetne marudzenienie jest mi obce, raczej wolę pragmatyzm i wykorzystać co dobre, zmienić co się da, nauczyć się żyć i tolerować to, na co nie mam wpływu.
Frunki zrobine, teraz będzie kick sensor na tył , bo to też obciach aby byly bagażniki bez wpelni elektrycznej obslugi w elektrycznym samochodzie itd...
Ale drugiego tak dobrego samochodu elektrycznego nie ma. A wśród wszystkich pojazdów za takie pieniadze o takich parametrach też nie znajdziemy.
Gdyby Tesla miała klatkę, byla goła, bez wygluszenia i twarda jak kamień w tej samej cenie, to by ją wszyscy chwalili bez kwękania na to czy tamto,. A bylaby postrzegana jako super auto. Daj rękę, a wezmę ...