Od kilku dni szukam gdzie się da informacji na temat ICCU i jestem lekko załamany. EV6 leży idealnie mi i Żonie, ale po tym co się naczytałem coraz bardziej myślimy jednak o wyborze innego EV. Zdaję sobie sprawę z tego, że każdy samochód może się zepsuć dzień po odebraniu z salonu, ale tu nie o to chodzi. Zamieniając 20 letni samochód na nowy człowiek oczekuje niezawodności na jakimś poziomie. Próbuję się jeszcze ratować tutaj, chociaż nadzieję mam niestety nikłe. Mimo to będę wdzięczny za pomoc.
1. Ile jest gwarancji na ICCU? Nie znalazłem info póki co nigdzie.
2. Czy na aku 12v są 2 lata gwarancji?
3. Póki co też nie znalazłem potwierdzenia, dobrze myślę, że Kia i Hyundai nadal nie znalazły rozwiązania problemu z ICCU? Aktualizacje softu nieco pomogły, ale nawet jeśli jednostka ICCU zostanie wymieniona na nową, to może się okazać, że po kilku miesiącach ta nowa też zdechnie? Posiadacze samochodów z tej platformy są zkazani na życie z "tykającą bombą" i nie wiadomo czy kiedykolwiek problem zostanie rozwiązany skoro samochody są na rynku już kilka lat? Czy dobrze myślę?
Na reddicie doszukałem się info, że nowe ICCU to koszt około 3-3,5 k dolarów + robocizna.
1. Ile jest gwarancji na ICCU? Nie znalazłem info póki co nigdzie.
2. Czy na aku 12v są 2 lata gwarancji?
3. Póki co też nie znalazłem potwierdzenia, dobrze myślę, że Kia i Hyundai nadal nie znalazły rozwiązania problemu z ICCU? Aktualizacje softu nieco pomogły, ale nawet jeśli jednostka ICCU zostanie wymieniona na nową, to może się okazać, że po kilku miesiącach ta nowa też zdechnie? Posiadacze samochodów z tej platformy są zkazani na życie z "tykającą bombą" i nie wiadomo czy kiedykolwiek problem zostanie rozwiązany skoro samochody są na rynku już kilka lat? Czy dobrze myślę?
Na reddicie doszukałem się info, że nowe ICCU to koszt około 3-3,5 k dolarów + robocizna.