KIA EV6: Uszkodzony moduł ICCU nie jest w stanie ładować akumulatora 12 V, który może się stopniowo rozładowywać podczas jazdy, co powoduje stopniowe

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Wypadek Kia EV6 przez ICCU (kierowca zignorował ostrzeżenie, jechał dalej, aż się całkowicie rzoładował akumulator 12V, stanął na drodze w ciemności (światła nie działały), i ktoś inny zderzył się po ciemku ze stojącym samochodem).

barpit

Zadomawiam się
Wypadek Kia EV6 przez ICCU (kierowca zignorował ostrzeżenie, jechał dalej, aż się całkowicie rzoładował akumulator 12V, stanął na drodze w ciemności (światła nie działały), i ktoś inny zderzył się po ciemku ze stojącym samochodem).
Miał czas bezpiecznie się zatrzymać. Po to są ostrzeżenia "na czerwono". Sam prosił się o problemy z tego wynika.

Temat ICCU wydaje się nadal nierozwiązany. 05.02.2025 byłem przeglądzie na 60tys przed wyjazdem na narty do Włoch - sprawdzone, wszystko ok, nowy soft wgrany. W drodze powrotnej (15.02) na terenie Austrii zdechł mi samochód w trakcie jazdy (ok 15 min po ładowaniu na Ionity). Pojawił się błąd „sprawdź układ elektryczny pojazdu” auto straciło moc najpierw 80km/h mask potem 50km/h następnie żółw. Miałem dużo szczęścia w ostatniej chwili zjechałem z autostrady i to jeszcze zjazd był w dół - na zjeździe wszystko zdechło - czarny ekran, brak świateł, brak wspomagania, słabe ciśnienie w przewodach hamulcowych. Nie muszę chyba mówić że było nieciekawie (z rodziną w samochodzie w tym czasie). Samochód wrócił na lawecie do serwisu i właśnie mam potwierdzenie z serwisu - ICCU….