Kierunkowskazy w Tesli to dramat

inter

Pionier e-mobilności
Przejechane 500 km i już zaczął się zacinać guzik od migacza w prawo. U Was też tak?
Zle naciskasz, zbyt mocno w prawo na przycisku.

tom4cad

Zadomawiam się
Myślę, że do końca leasingu się nauczę ;-) ale do tej pory wprowadzą manetkę jak w Y.
Brakuje mi takiej małej wypustki w centrum guzika, tak aby bez patrzenia wyczuć pod palcem. Jest wypukły element oddzielający górny i dolny przycisk ale to za mało.
Jak na razie 7 miesięcy przyciski działają ok. Chociaż mam wrażenie, że powoli miejsca się wycierają. Chyba za często używam....

Pedr

Pionier e-mobilności
Zle naciskasz, zbyt mocno w prawo na przycisku.
Zgadza się. Działają ok. Poza tym, u mnie, po kilkunastu miesiącach wyrobił się odruch - nie ma znaczenia czy rondo, czy jakieś manewry - kciuk już bezbłędnie trafia we właściwe miejsce. Niestety po 30 latach, nie mogę się odzwyczaić, że naciśniecie drugiego kierunku nie wyłącza kierunkowskazu - inni kierowcy mogą sobie pomyśleć, że im ciągle za coś dziękuję.

ClassicGOD

Leaf on the wind
po kilkunastu miesiącach wyrobił się odruch
W porównaniu do paru godzin jazd po których używanie standardowej manetki kierunkowskazów staję się odruchem dla większości kierowców ten wynik nie daje mi wiary że przyciski do kierunkowskazów to dobry pomysł. 💀

Last edited:

zlp

Pionier e-mobilności
Po za ciasnymi rondami jest ok.
A ronda u nas w większości malutkie.