Kim jest przeciętny właściciel Tesla

Jac3k

Posiadacz elektryka
To ja też prawie IT, systemSAP. Nie lubię adblue, DPF-a i innych wynalazków polepszających ekologię. W salonach przeważnie cwaniaczki w garniturkach dymają potencjalnych kupców i trzeba być cwaniakiem żeby się dać wydymać kupując potencjalne BMW. Druga próba wydymania przychodzi w momencie serwisowania tych wynalazków. Tesla tutaj jest game changerem. Przykład można zobaczyć na przykładzie pakietów serwisowych do e-Trona albo elektrycznych modeli iX ;-)

Mike_74

Zadomawiam się
Ja jestem :) inz budownictwa który przesiadł sie z V8 5.3L na tesle. Najlepszy ruch jaki zrobiłem.
Potwierdzam ale ja przesiadłem sie -nie zupełnie bo się go nie pozbyłem z Jeepa GC, to jest zupełnie inny świat. Tyle że Jeep pójdzie wszędzie (chyba że się utopi). Ale ekonomia jazdy takim wozem jest żadna. Tylko lans z błotem na dachy i oberwanym zderzakiem albo pogiętymi drzwiami wracając z jakiejś bagiennej wycieczki:cool:

ducarider

Posiadacz elektryka
Coś w tym jest, z M8 wysiadłem po trasie 500km ekstremalnie zmęczony, wręcz zamęczony, głuchy i z bolącą głową. Auto za pierdylion cebulionów. Nawet jeżdżąc ze znajomymi starymi struclami BMW czuło się że jest to auto stworzone do jazdy, także na długie trasy, teraz wszystko jest "sportowe" czytaj głośne, twarde, niewygodnie i psuje się od patrzenia. BMW ze sportu importuje zasadę - jeden wyścig jeden silnik :)
Co Ty opowiadasz….?? Jeżdżę taka od dwóch lat. U Ciebie występuje klasyczny efekt „kwaśnych winogron”.
Ja po informatyce ale przedsiębiorca nie pracujący w zawodzie.
kupiłem Teslę, żeby zmniejszyć swój ślad węglowy 😂
4,4 /2 = 2,2
statystycznie moja tesla ma 2,2 l pojemności.
Chciałem popróbować nowego, nie pozbywam się ICE. Fajnie się jeździ.

slaveq

Pionier e-mobilności
Potwierdzam ale ja przesiadłem sie -nie zupełnie bo się go nie pozbyłem z Jeepa GC, to jest zupełnie inny świat. Tyle że Jeep pójdzie wszędzie (chyba że się utopi). Ale ekonomia jazdy takim wozem jest żadna. Tylko lans z błotem na dachy i oberwanym zderzakiem albo pogiętymi drzwiami wracając z jakiejś bagiennej wycieczki:cool:
To raczej wątpliwy lans rozjeżdżać lasy do większości których jest zakaz wjazdu pojazdami mechanicznymi.

miksell

Posiadacz elektryka
Ciekawie to wyglda zestawienie zawodów właścieli Tesli.

60,8% właścicieli to IT
17,4% właścicieli to inżynierowie budownictwa
13% przedsiębiorcy
8% inni

Wniosek:
Jeśli szukasz w mieście jakiegoś informatyka, programisty, kogokolwiek z IT to statystycznie w co 2 tesli go znajdziesz. Jeśli chcesz coś wybudować to pomoc znajdziesz w co 6 tesli :)

ypl

Pionier e-mobilności
Ciekawie to wyglda zestawienie zawodów właścieli Tesli.

60,8% właścicieli to IT
17,4% właścicieli to inżynierowie budownictwa
13% przedsiębiorcy
8% inni

Wniosek:
Jeśli szukasz w mieście jakiegoś informatyka, programisty, kogokolwiek z IT to statystycznie w co 2 tesli go znajdziesz. Jeśli chcesz coś wybudować to pomoc znajdziesz w co 6 tesli :)
Nieźle, kuźwa ja nie pisałem dotychczas ale niestety zawyżam statystykę IT 🤣

Michal

Moderator
i ja