Kim jest przeciętny właściciel Tesla

cooler

Pionier e-mobilności
I ja :)

piotrazz

Posiadacz elektryka
Nieźle, kuźwa ja nie pisałem dotychczas ale niestety zawyżam statystykę IT 🤣
Jak wszyscy - to i ja..

saprafik

Zadomawiam się
To ja też prawie IT, systemSAP. Nie lubię adblue, DPF-a i innych wynalazków polepszających ekologię. W salonach przeważnie cwaniaczki w garniturkach dymają potencjalnych kupców i trzeba być cwaniakiem żeby się dać wydymać kupując potencjalne BMW. Druga próba wydymania przychodzi w momencie serwisowania tych wynalazków. Tesla tutaj jest game changerem. Przykład można zobaczyć na przykładzie pakietów serwisowych do e-Trona albo elektrycznych modeli iX ;-)
Podobnie jak ja. Aktywny konsultant SAP już od '98

Michal

Moderator
No to teraz pytanie, czy to jest profil właściciela Tesli, czy podstarzałego informatyka, co lubi fora :D

gim-kg

Pionier e-mobilności
No to panowie z IT, trochę OT.
Mam do kompa przez port COM podpięty sygnał z GPS. Dodatkowo komp jest podpięty do sieci wewnętrznej. Jak udostępnić ten sygnał z GPS do innych komputerów w sieci. Odpowiedz prostym językiem, bądź link do darmowego software - może być na priv żeby nie zaśmiecać wątku.

Maruda

Zadomawiam się
No to ja zwykły grafik DTP a kiedyś deko IT ale wtedy Tesli nie było heheheheheh. Ale żona IT... tyle że ona ma u mnie minusa bo jak miałem na koniec marca autko zamówione to mi że po kiego takie drogie i że ona chce inne oglądać... ja cały w nerwach zapakowałem ją do dieselka i dawaj w objazd po salonach - oczywiście wcześniej na wq...ie zrezygnowałem z odbioru TM3. Zawiozłem do tesli (akurat 31 marca był) posiedziała pomacała i pojechaliśmy do VW id4 lukać lub Id5, potem KIa, na koniec Toyota... Po wyjściu z Toyoty myśli, myśli i nagle opierdol dlaczego zrezygnowałem z Tesli i że mam to odkręcać... no i niestety nie odkręciłem i od 6 kwietnia czekam w kolejce... ehhh życie... a że żona z IT i więcej zarabia to...

6a8

Posiadacz elektryka
To się też dorzucę, IT. Ale myślę że to ma mniejsze znaczenie, bo ważne jet to aby być otwartym na nowe technologie, możliwości etc, oraz nie bać się zmian. Poza tym trzeba pamiętać że życie to sztuka kompromisów. Ja przed wyborem długo się zastanawiałem, dokształcałem ( fora, etc ). Po pewnym czasie doszedłem do chyba jedynego słusznego : już nie ICE. No i mam, jak dotąd - jestem zadowolony ( odpukać ). Jeżeli jesteś skłonny do kompromisów ( zasięg, czasy ładowania ), to przy deklarowanym przebiegu - BEV jest dla Ciebie. Oczywiście jest pewne ryzyko - jakiś przewrót w cenach energii, ale w cenach paliw też tak może być. Czy Tesla, to już musisz sobie odpowiedzieć sam. Teraz są trochę większe możliwości wyboru. O ile jeszcze tego nie robiłeś, to koniecznie pooglądaj, i trochę musisz pojeździć aby właściwie ocenić wady i zalety każdego kandydata.

Powodzenia

marcinszczepanek

Posiadacz elektryka
przedsiębiorca - gastronomia i hotelarstwo... po naszemu - robie wesela :) dodatkowo rentierka, kilka budynków komercyjnych na wynajem oraz produkcja garmażeryjna - głównie pierogi :) ale w tesli zakochany byłem od dawna (okolice 2012), szwagry mi wypominają jak się śmiali z tesli jak dopiero co Ska wyszła i tylko napęd na tył miała, że w zimę nie pojeżdżę - a mieszkam niedaleko gór ;)