Kluczyk zapasowy - Plan B

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie wiem jak z orginalną apką samfwachach sie nie da ,ale ja korzystam z pośrednich programow Watt key watt time itp . Na Smartwach orginalnej nie ma z tego co wi3m
Moj stary 2 lata TicWatch robi za klucz po BT NFC ma esim ale jako telefon nie da się sparować
Jest kilka aplikacji jw i nim działa łącznie z odpalaniem auta itp. Mają mnawet wiecej danych od orginalu.
W Tesli smartwacha nie sparujesz (przynajmniej ja nie widziałem ), ale w zegarku i telefonie apke zegarkową z Teslą tak. Czasem potrzebny smartfon do dania tokenów jeśli przez konto ktoś się boi lub nie można sie logować .
Zacznij szukac auta od zegarka , odwrotnie chyba się nie da?

Last edited:

tokwi

Pionier e-mobilności
Wg mojej wiedzy ŻADEN Garmin nie daje się sparować jak kluczyk do Tesli po NFC.
Nie wiem czy NFC jest nawet udostępnione jaki API dla aplikacji, a NFC sluzy tylko dla GarminPay.
Ja mam ta apkę na Foreunnerze 955solar

Da się nią sterować i otwórzyc, ale internetu/telefonu w zasięgu.
Na rynku Amerykańskim jest jeszcze Garmin z modułem LTE - niedostępny i nie działa u nas. Nie można wgrać eSIM tylko wymagana jest subskrypcja usługi transferu danych za $10 miesięcznie. Garmin robi to chyba z AT&T na wyłączność albo jako wirtualny operator (i tylko US). Dalej to jednak nie jest NFC kluczyk.

Mogę się mylić ale taki jest moj stan wiedzy w temacie Garmin+Tesla

Bronek

Pionier e-mobilności
Watt key ma mieć opcje klucza nfc, ale nie wiem kiedy.
NFC u mnie odpala. Czasem to trwa chwilkę , ale to wina raczej zegarka.
Specjanie wyłączylem BT w zegarku i włączyłem "tryb samolotowy", aby sprawdzić
Auto spało po nocy więc najpierw złapałem za klamke ....wstalo i komunikat na ekranie wiadomy że zablokowane
Na zegarku po wyprowadzeniu jego ze stanbaya , komunikat aby kliknąć jeszcze raz w tarczę i NFC otworzy . Ale to trwa i z 2, 3 x tak się robilo , czyli działa nfc u mnie .

mówisz i masz

Last edited: