Miałem już kilka szkód i najlepiej nie czekać, tylko od razu odstawić auto do autoryzowanego serwisu i dać upoważnienie, żeby serwis zgłosił szkodę i umówił się na oględziny z rzeczoznawcą (jeżeli mają umowę z ubezpieczycielem), albo jeżeli zgłasza się samemu, wskazać serwis jako miejsce oględzin.Szkodę zgłosiłem online, kolejnym krokiem jest załączenie zdjęć, ale zrobię je jutro, jak będzie widno. Czy zanim dostanę jakąś informację od Allianz to mogę się już kontaktować z serwisem Hyundai i zlecać naprawę (chciałbym to załatwić bezgotówkowo)? Czy jednak lepiej jest czekać na to co zaproponuje Allianz?
Chodzi o to, że ze zdjęć, oni wycenią tylko to co widać "na zewnątrz", tymczasem wielu rzeczy nie widać (różnych mocowań, uchwytów, uszczelek, itp.), a do tego serwis ma swoje procedury i np. przy wymianie elementu A musi jeszcze w wymienić jakieś dodatkowe rzeczy.
Po wysłaniu zdjęć dostałem wycenę na ok. 3800 zł brutto - do wymiany drzwi i reflektor
U mnie kiedyś pierwsza wycena szkody, też ze zdjęć, była na jakieś 2500 zł, ale po pojechaniu do serwisu powiedzieli, żeby or razu zgłosić że się z nią nie zgadzam i zarządać oględzin rzeczoznawcy - po ponownych oględzinach (w serwisie), okazało się, że powinno być dobrze ponad 8000 zł.