według Ciebie jest w czymś lepszy od spotify czy podobny?Ja od kilku miesięcy Tidala używam. Akurat mam darmowego przez rok od Plusa.
według Ciebie jest w czymś lepszy od spotify czy podobny?Ja od kilku miesięcy Tidala używam. Akurat mam darmowego przez rok od Plusa.
Tu akurat nie odczujesz różnicy bo oba serwisy są bezstratne ALAC vs FLAC.Wy rzeczywiście słyszycie jakąś różnicę jakości na tym teslowym audio?
Ja używam w Tesli Apple Music i próbowałem Tidal, ale bez różnicy. Na domowym audio to inna sprawa.
Pewnie tak - zazwyczaj w okolicy mostu Lecha przy oczyszczalni.Może poruszasz się w obszarze ze słabszym LTE. W centrum Poznania jest jedno miejsce gdzie magicznie znika sygnał na niewielkim obszarze.
Na kawałkach które znam bardzo dobrze słyszę znaczną różnicę 🤷♂️Wy rzeczywiście słyszycie jakąś różnicę jakości na tym teslowym audio?
Ja używam w Tesli Apple Music i próbowałem Tidal, ale bez różnicy. Na domowym audio to inna sprawa.
Jest różnica, specjalnie te same kawałki puszczałem na spotifi i tidalu (wyświetla się zielone HIFI). W tidalu była lepsza dynamika. W spotifi były bardziej płaskie bez dynamiki.Pewnie tak - zazwyczaj w okolicy mostu Lecha przy oczyszczalni.
Na kawałkach które znam bardzo dobrze słyszę znaczną różnicę 🤷♂️
Zastanawiam się tylko czy utwory które są w Tidalu 192 kHz 24 bit są odtwarzane w tej rozdzielczości czy jest robiony downsampling w Tesli.
wyświetla się HiFi więc może nie zmniejszają jakości.Na kawałkach które znam bardzo dobrze słyszę znaczną różnicę 🤷♂️
Zastanawiam się tylko czy utwory które są w Tidalu 192 kHz 24 bit są odtwarzane w tej rozdzielczości czy jest robiony downsampling w Tesli.
HiFi to 44.1kHz 16 bit. = CD. Tidal oferuje również sporą bibliotekę w wyższej rozdzielczości. Na sprzęcie w domu widzę czy HiFi czy Hi Res, a tu jest tylko ta zielona ikonka hifi.wyświetla się HiFi więc może nie zmniejszają jakości.
chodziło mi o to że skoro wyświetla się HiFi to można liczyć że jest to jakość CD a nie jakość ograniczona pod teslę.HiFi to 44.1kHz 16 bit. = CD. Tidal oferuje również sporą bibliotekę w wyższej rozdzielczości. Na sprzęcie w domu widzę czy HiFi czy Hi Res, a tu jest tylko ta zielona ikonka hifi.
Czyłałem różne fora i Tidal do Tesli daje HIFI. Podobno ma się to zmienić. Bo system tesli spokojnie obsługuje FLAC.chodziło mi o to że skoro wyświetla się HiFi to można liczyć że jest to jakość CD a nie jakość ograniczona pod teslę.
Można to jakość sprawdzić?
utworów Hi Res w aucie też nie znalazłem
Poważnie? W szumiącym, trzeszczącym, pukającym aucie i dochodzącym do tego hałasie otoczenia podczas podróży słyszysz różnice w jakości dźwięku, gdzie pasażerowie muszą mówić podniesionym głosem, żeby siebie nawzajem dobrze słyszeć? Człowiek jest w stanie wszystko sobie wmówić 🙂Tu akurat nie odczujesz różnicy bo oba serwisy są bezstratne ALAC vs FLAC. Będzie różnica między Spotify.
Akurat wg mnie słychać różnicę w dynamice dzwieku, hałas nie ma nic do tego.Poważnie? W szumiącym, trzeszczącym, pukającym aucie i dochodzącym do tego hałasie otoczenia podczas podróży słyszysz różnice w jakości dźwięku, gdzie pasażerowie muszą mówić podniesionym głosem, żeby siebie nawzajem dobrze słyszeć? Człowiek jest w stanie wszystko sobie wmówić 🙂