Koniec darmowej łączności premium.

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie chce się spierać, bo jestem za Teslą..
Ale wystarczy duży pokój i ten może być nawet na plebanii z kilkoma ludźmi w tym jednym "dobrze poinformowanym" z uprzywilejowanym kontaktem z Centralą, czy czymś co dużo wie w sprawie firmy.. Takie centrum informacyjno logistyczne.
Zresztą jak tam byłem ostatnio to było tych ludzi z 10cioro? Akurat trafiłem na odprawę. I sam szef chyba minie poprosił, próbowałem prostą niby rzecz załatwić w w skasowanie zamówienia. Nie dał rady.
Więc... Ilość nie musi przekładać się na jakość

aadamuss

Posiadacz elektryka
Za to co dostajesz w tej usłudze to i tak niewiele chcą forsy.
Co dokładnie dostaję w tej cenie?

Nie rozpaczam, że coś zabierają ale
myślę, że powinien być cennik za pobrane dane bez abonamentu.
Potrzebuję np. jednej funkcjonalności dwa razy w miesiącu to płacę za te dane które pobrałem.

danielm

Pionier e-mobilności

Potrzebuję np. jednej funkcjonalności dwa razy w miesiącu to płacę za te dane które pobrałem.
ale jak cennik? tesla nie jest operatorem LTE, ma umowe z jakimś operatorem za jakieś pieniądze. teraz jeszcze mieliby mierzyć ile danych idzie na jedną z 30tu usług które oferują? a kto ma to oprogramować i dlaczego? na 30 osób będzie 45 rozwiązań jednego problemu a i tak nikt nie będzie zadowolony

danielm

Pionier e-mobilności
Ja się dowiedziałem podobno w 1 Q 2023 ma być w Katowicach (salon i serwis)
o serwisie w Warszawie dowiedzieliśmy się w 2018 roku na targach motoryzacji w Poznaniu. miał być jeszcze w 2018, obsługiwany początkowo przez niemców. wystartował 1,5 roku później. Katowice podobno mają obsługiwać ci sami ludzie co w Warszawie, szukają lokalizacji więc pewnie z pół roku o ile szybko znajdą pracowników. ale jest nadzieja

danielm

Pionier e-mobilności
PS nie to żebym namawiał do oszukiwania czy coś ale... "sprzedając samochód" innemu, dostaje on darmowe premium na 30 dni. Po 30 dniach można "sprzedać" samochód poprzedniej osobie i również dostanie ona darmowe premium na 30 dni :)

UseYbrain

Posiadacz elektryka

ciastek

Pionier e-mobilności
Rzecz w tym, że nie zabierają. Po prostu do tej pory dawali za darmo, choć nie powinni.
A ja myślę, że kablówka powinna mnie liczyć za obejrzane programy bez abonamentu. Potrzebuję raz na miesiąc obejrzeć Wiadomości, by podnieść sobie ciśnienie i tylko za to chcę płacić. Co nie znaczy, że mam rację. :p

Bronek

Pionier e-mobilności
Czyli skoro Tesla w swój pokrętny sposób przeniósł) a własność z mojej żony na moją żonę bo inaczej nie potrafili zmienić błędnego kraju ( była UK) , to dlatego może mam subskrypcję mieć ?

W których pojazdach nadal będzie dostępna darmowa funkcja Łączności Premium?
W przypadku wszystkich pojazdów Tesla zamówionych do dnia 9 stycznia 2020 r. włącznie użytkownicy zachowają bezpłatny dostęp do funkcji Łączności Premium na czas eksploatacji pojazdu (z wyłączeniem modernizacji i uaktualnień wymaganych do działania funkcji i usług dostarczanych spoza pojazdu – np. sieci telekomunikacyjnej). Gdy w przyszłości pojawią się dodatkowe funkcje i usługi, będzie można uaktualnić plan łączności.

Jaki plan łączności dotyczy pojazdów Tesli zakupionych prywatnie i przeniesionych na własność?
Pojazdy Tesla zakupione prywatnie lub za pośrednictwem strony trzeciej, które kwalifikują się do usługi Łączność Premium zgodnie z powyższą tabelą, a których własność przeniesiono w dniu 20 stycznia 2020 r. lub wcześniej, będą miały bezpłatną Łączność Premium przez cały okres eksploatacji pojazdu (z wyłączeniem modernizacji lub modernizacji wymagane w przypadku jakichkolwiek funkcji lub usług dostarczanych z zewnątrz do pojazdu — np. sieci telekomunikacyjnej).

Last edited:

Michal

Moderator
Nie podoba mi się takie wyłączanie to jak w telefonie masz coś a nagle każą ci płacić ,chyba zmuszają mnie do przejścia na BMW i4 M50.
Przejdź na BMW - będziesz się ładował max 100 kW i 48 kW po przekroczeniu 44% naładowania :ROFLMAO::

1,5h ładowanie od 7-95% :ROFLMAO:

Najnowsze dyskusje