I tanie!Nawet mają przyzwoicie działające ładowarki.
Ale taryfa ustawową tylko jest zdaje się u OSD u którego się ma przyłączeJednego nie rozumiem, przecież można zmienić sprawcę prądu na innego. Problem jest gdy dystrybucja nawala bo wtedy tylko wyprowadzka.
Nie mam jej w żadnym wypadku, czy to w taryfie G czy w taryfie dynamicznej. Mam abonament który pokrywa wszystkie dziwne opłaty u OSD i możliwość rezygnacji w każdej chwili z usług. Dodatkowo koszt całościowy prądu znacznie niższy niż w taryfach ustawowych OSD czy ich cudownych tworach z opłatą handlową.Ale taryfa ustawową tylko jest zdaje się u OSD u którego się ma przyłącze
Więc jak nie chcesz opłaty handlowej to tylko "swój" operator
Aaa pstryk masz?Nie mam jej w żadnym wypadku, czy to w taryfie G czy w taryfie dynamicznej. Mam abonament który pokrywa wszystkie dziwne opłaty u OSD i możliwość rezygnacji w każdej chwili z usług. Dodatkowo koszt całościowy prądu znacznie niższy niż w taryfach ustawowych OSD czy ich cudownych tworach z opłatą handlową.
Taryfa ustawowa zapewnia droższy prąd niż w kontaktach na TGE czy w umowach PPA
Tak mam pstryka na jednym liczniku i respect energy na drugim. Obie oferty wychodzą lepiej niż taryfa regulowana w moim przypadku.Aaa pstryk masz?
Liczyłem i wcale mi lepiej nie wyszłoby.
Łatwo sprawdzić. Dane historyczne są i jak mi wychodzi nie lepiej niż na g12w i to bez pilnowania się kiedy jest taniej to nie ma sensu jak mam dom i auto na jednym liczniku.Tak mam pstryka na jednym liczniku i respect energy na drugim. Obie oferty wychodzą lepiej niż taryfa regulowana w moim przypadku.
Do końca roku nie jest możliwe żeby Patryk wyszedł Ci drożej od taryfy regulowanej bo obowiązują go te same limity na prąd. Nazywają to marketingowo tarcza pstryka ale to zwyczajnie maksymalna cena za 1kWh tylko że w taryfie dynamicznej.
Mi też wychodziło z kalkulacji że się nie opłaca a rzeczywistość jest inna i tylko w lutym została uruchomiona ta tarcza, ostatni miesiąc to cena średnia 30gr jak pokazywałem na fakturze. Z takimi warunkami brzegowymi: cena co najwyżej równa regulowanej i możliwość rezygnacji kiedy chcesz to dla samej ciekawości spróbowałem. Nikogo nie namawiam ale nie sądzę żeby w następnych latach była lepsza okazja do sprawdzenia czy taryfy dynamiczne są dla Ciebie. Kod na 50 pln na start JKSMIE![]()