Koniec Lidla za friko?

Ev3

Pionier e-mobilności
Ładowarki w podpoznańskich Lidlach zostały wyłączone.
Na Plugshare są wpisy, ze przechodzą pod Elocity.
Pewnie więc Lidl uruchamia płatne ładowanie, bo coś nie wierzę w zmiany własnościowe samych ładowarek.
Było miło, ale się skończyło.
W sumie jakby połączyli to z rabatami za zakupy, to byłby dobry krok.
Ale pewnie takowych nie będzie i po prostu coś się skończyło....

Last edited:

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Ja nawet w moim mieście nie zdążyłem skorzystać. Ładowarka stoi nieuruchomiona chyba pół roku.

Ev3

Pionier e-mobilności
Ale to inny temat, tak samo jest u wszystkich operatorów.
Gorzej, jak wyłączają te które już działały.

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Szkoda - naładowałem tym w sumie ponad 100KWh ale nie ukrywam że sam die zastanawiałem że ich stać. I bardzo żałowałem że nie ma czegoś w todzsju kuponów za jak na kupię za 100 zł to jakieś ładowanie będzie gratis - tak ciężko było się przebić przez Ukraincow, Białorusinów tudzież kurierów lądujących auta dostawcze względnie naszych rodaków którzy również do sklepu nawet nie wchodzili.

wojtkow

Pionier e-mobilności
Mam nadzieję, że skończą z tą patologią darmowego ładowania na wszystkich ładowarkach i w końcu będzie można się do nich dopchać jak potrzeba doładowania.

KrzyCh

Pionier e-mobilności
A ja wczoraj we Wrocławiu na Piołunowej podładowałem się w trakcie zakupów w Lidlu. O dziwo, bo tam regularnie jest zajęte i to zwykle nie przez ludzi robiących zakupy.

PrzemoKiaEv6

Nowy na Forum
Ładowarki w podpoznańskich Lidlach zostały wyłączone.
Na Plugshare są wpisy, ze przechodzą pod Elocity.
Pewnie więc Lidl uruchamia płatne ładowanie, bo coś nie wierzę w zmiany własnościowe samych ładowarek.
Było miło, ale się skończyło.
W sumie jakby połączyli to z rabatami za zakupy, to byłby dobry krok.
Ale pewnie takowych nie będzie i po prostu coś się skończyło....
Wczoraj próbowałem naładować się w Luboniu. Ładowarka oklejona, elocity, infolinia twierdzi ze za tydzien bedzie dzialac w elocity. Pracownicy lidla mówia ze miały być kody na paragonach na ładowanie ale teraz to juz nie wiadomo co bedzie.

Pedr

Pionier e-mobilności
Ja ładowałem się w czwartek w Swarzędzu przy Lidlu i działała. Zawsze jak przejeżdżam, to spojrzę czy jakiś kurier nie okupuje, zrobię zakupy i trochę się podładuję. Podobnie z pobliskim Kauflandem. Dla mnie to właśnie działa jako zachęta aby tam zrobić zakupy. Szkoda jak wyłączą. Ostatnio byłem w Lidlu na Grunwaldzkiej przy Macu i widziałem że jest nowa ładowarka jeszcze ofoliowana - wyglądało, że czeka na uruchomienie.

nabrU

Moderator
Szkoda jak wyłączą.

Raczej nie wyłączą. Po prostu przejdzie do innego operatora i przestanie być za free (tak jak to jest na Zachodzie).