krzyss
Pionier e-mobilności
Bede skladal, ale pierwszy raz cos takiego mam.Reklamacja?
Bede skladal, ale pierwszy raz cos takiego mam.Reklamacja?
to dołożę do pieca bo dziś też próbówałem z lidl+elocity. autoryzacja aplikacją nie działa bo "nie masz uprawnień do uruchomienia". dzownię na infolinie, pani powiedziała że mają więcej podobnych zgłoszeń, zresetowała ładowarkę ale oczywiście nic to nie dała. doradziła albo wystartowanie sesji z terminala płatniczego albo ... "założenie nowego konta" cokolwiek to miałoby dać. wystartowałem sesje z terminala bo nie miałem za bardzo wyjścia, blokuje to 300zł na koncie i rozlicza po wyższych stawkach, bo sesja nie jest przypisana do konta.Bede skladal, ale pierwszy raz cos takiego mam.
Oni aktualnie są w fazie testów z Elocity, więc wydaje mi się że warto w tym momencie mocno zaznaczać swój negatywny feedbackto dołożę do pieca bo dziś też próbówałem z lidl+elocity. autoryzacja aplikacją nie działa bo "nie masz uprawnień do uruchomienia". dzownię na infolinie, pani powiedziała że mają więcej podobnych zgłoszeń, zresetowała ładowarkę ale oczywiście nic to nie dała. doradziła albo wystartowanie sesji z terminala płatniczego albo ... "założenie nowego konta" cokolwiek to miałoby dać. wystartowałem sesje z terminala bo nie miałem za bardzo wyjścia, blokuje to 300zł na koncie i rozlicza po wyższych stawkach, bo sesja nie jest przypisana do konta.
Oni mają jakiś systemowy problem z kontynuacją ładowania po wyczerpaniu kuponu.A ja przestrzegam przed elocity i lidlem.
Poszedlem na zakupy, podlaczylem ladowanie.
Ladowanie przerwalo sie po parunastu minutach i elocity naliczylo mi kare…
Ostatni raz sie tam ladowalem.
Tak. 350kW to jest aktualnie (i chyba w perspektywie kilku lat) abstrakcyjna wartość. Oczywiście też wszystko zależy od sytuacji i potrzeb. Teraz wszyscy liczą każdą sekundę, a jakoś wcześniej, tankując na "CPN", nigdy się z tym nie spotkałem, a wręcz wszyscy mają czas...A jak 50kW będzie ktoś lądował do 100% to co? Pojedziesz do innego Lidla?
Albo to poprawili albo to może zależeć od wystawcy/akcepatanta karty.Oni mają jakiś systemowy problem z kontynuacją ładowania po wyczerpaniu kuponu.
Też tak miałem na AC Tauronu, że po przekroczeniu wartości kuponu apka zameldowała "przerwano ładowanie, brak możliwości pobrania płatności z karty".
Jednocześnie Revolut zameldował pobranie 10 zeta.
A potem PayU poinformowało o zwrocie 9,56 zł.
Chyba problem jest taki, że przy starcie normalnie płatnego ładowania wyraża się zgodę na obciążenie karty zaliczką. Natomiast przy przejściu z kuponu na kartę tej zgody im brakuje.
...albo kiedyś zaptaszkowalem "nie wyświetlaj tego komunikatu" (o zgodzie na obciążenie zaliczką) i teraz mi się czkawką odbija...Albo to poprawili albo to może zależeć od wystawcy/akcepatanta karty.
Dziś ładowałem swoją teslę właśnie na słupku Tauronu przez Elocity, z aktywnym kuponem 20 PLN od Evklub. Na dzień dobry apka poinformowała mnie że mogą zablokwać 10 PLN a ładowanie ruszyło.
W pewnym momencie gdy wartość naładowanych kWh osiągneła 19,89 poszło obciążenie karty na 10 zł ale
ładowanie było kontynuowane. Po jakiś czasie zakończyłem ładowanie (doładowałem do 99% i chciałem już odjechać). Po chwili dostałem maila z Payu o zwrocie niewykorzystanej części z tej dyszki.
Trochę możesz sprawdzić na ev.warszawa.pl - na stronie głównej szukasz operatora Lidl albo w wyszukiwarce po nazwie wpisujesz Lidl. Przy czym to są dane z UDT i może się okazać, że UDT ma informacje, że działa, a tak naprawdę nie działa ale na ich stronie też może tak być...Gdzie można obejrzeć mapę z ładowarkami Lidl-a? Na stronie Lidl-a widzę tylko listę.
Hmm. Dane jakieś faktycznie nie pełne. Np. jest ładowarka Lidl w Zakopanem (ze 2 tygodnie temu nawet się na niej ładowałem podczas zakupów), a na mapce nie ma. To Lidl nie musi raportować wszystkich swoich ładowarek do UDT?Trochę możesz sprawdzić na ev.warszawa.pl