Korzystanie z superchargera

krzyss

Pionier e-mobilności
W nawigacji w menu można wybrać pobliskie ładowarki. Po wybraniu tych z dwoma piorunami auto podgrzewa akumulatory informując tym na ekranie ☝️
Tak więc nie musi to być SC
Jak sie wybiera te inne ladowarki ? Alebo jak je znalezc na mapie jesli to nie sa ladowarki tesli ?

Lsk

Zadomawiam się
dotykasz palcem mapy na ekranie , w prawym dolnym rogu wyskoczy Ci ikonka pioruna , klikasz na niego i wyskakuje ci pasek z najpierw SC , a ponizej lista tych obcych
Tak, ale obce to tez są Tesli w sensie Tesla Destination charger lub udostepnione Tesla WC.

Mnie bardziej chodziło o usługę przygotowania baterii jak np jadę do ładowarki Orlenu?

Takiej usługi nie znalazłem.

Bronek

Pionier e-mobilności
Mozna sobie dodać ładowarki.
U nas nie pokazuje wszystkich
Ale czy grzeje jak sie doda???
Ja kilka dodałem, ale ładuje 99% w domu albo jade juz dogrzanym
tempFileForShare_20210409-185213_copy_1280x960.jpg
tempFileForShare_20210409-185105_copy_1280x960.jpg

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja dzis polecialem w trase, naladowalem w domu na 95% (501km pokazalo) i ustawilem godzine odjazdu. Zrobilem 215km jadac na tempomacie 150km/h przez 85% drogi.
Dojechalem na orlen 50kW z zasiegiem 20% i do 45% ladowal 40kW... dopiero potem sie rozpedzil do 49kW... czyli nawet taka trasa nie dogrzeje baterii..

Giacomo

Fachowiec
No wlasnie pytanie bylo czy bedzie grzal pod obce ladowarki? To ze ja mowie sobie je dodac to luz. Samochod Sam to zapamieta jake juz sie tam ladowalem ale czy podgrzeje baterie? To jest pytanie?
Kiedys nie podgrzewal , jak jechalem na obca a w tym samym kierunku mialem SC to klikalem wlasnie na SC zeby podgrzewal . Moze dzisiaj sprawdze - niedaleko otworzyli wlasnie kolejnego GOFAST-a , przejade z czystej ciekawosci