Koszmarny wypadek (skok w górę na kole) i reakcja Autopilota

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Na Twitterze pojawiło się nagranie z wypadku, który pokazuje, jak niebezpieczne może być głupie koło samochodowe, które zerwie się z osi. Zgodnie z deklaracją Autopilot zareagował poprawnie i odbił:

Zaintrygował mnie błysk widoczny na jednej z klatek, nie mam pojęcia, co to jest:

Wypadek - Autopilot.jpg

Last edited:

vwir

Pionier e-mobilności
Mam świadka :) . Miejsce akcji okolice Bagicza. Merc co mial fajne to, bajerancki zestaw kluczy i latarkę . Dojechaliśmy y wolno na dwóch . I potem mały klopot ze zdobycem śrub . Serwis się nie poczuwał ...Mącił i czekalbym z miesiąc ..
A propos PORA CHYBA ZMIENIĆ NA LETNIE ? Po Świętach ?
Mojemu szwagrowi po wymianie przegubu gość nie dokręcił koła (zwykły mechanik, nie żadne ASO). Szwagier się zorientował dosłownie po kilku kilometrach, ale gdy wysiadł z auta to miał już tylko jedną śrubę. Powykręcał z dwóch pozostałych kół po jednej żeby mieć przynajmniej trzy śruby i tak dotoczył się z powrotem do mechanika, żeby sobie z nim poważnie porozmawiać ;)

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Owszem, okresowych badań technicznych nie ma w większości stanów ale nie oznacza to że nie jesteś odpowiedzialny za wypadek spowodowany złym stanem technicznym lub przeróbkami swojego pojazdu.
Odpowiedzialność za szkody w US to temat rzeka którego, do dziś, do końca nie rozumiem.
Masa aut jeździ bez ubezpieczenia i to w twojej kwestii jest mieć taką polisę żeby zapłaciła za szkodę w twoim aucie pomimo że ktoś w ciebie wjechał. Podobno możesz podać sprawcę do sądu itd. ale to już inna zupełnie inne działanie a nie ma czegoś takiego jak obowiązkowe ubezpieczenie OC jak u nas czy już o Funduszu UFG nie wspominając.

pmlody

Pionier e-mobilności
A propos PORA CHYBA ZMIENIĆ NA LETNIE ? Po Świętach ?
Ja zmieniam po świętach. Po pierwsze, dlatego że auto jeździ głównie rano/wieczorem a wtedy jeszcze są niskie temperatury, a po drugie nie zdążę podjechać do oponiarza przed :D

mm-tesla

Posiadacz elektryka

tokwi

Pionier e-mobilności