Koszt ładowania w domu, bloku itd, na własnej ładowarce.

parapsychopatolog

Zadomawiam się
Dzień dobry,
nie znalazłem podobnego tematu więc mam pytanie.
Jak tam u Was wygląda koszt kilowatogodziny z własnego wallboxa, gniazda siłowego itp., w każdym razie chodzi o ładowanie w domu lub bloku, poza siecią ładowarek publicznych.
Ja mam własnego wallboxa na parkingu podziemnym w bloku o standardowej mocy 11 kw AC i ładowanie kosztuje mnie dokładnie 1.01 złotego za kilowatogodzinę. Myślę, że to całkiem dobra cena, nie mamy do wallboxów własnych przyłączy prądu z licznikami i umowami, tylko prąd idzie z licznika wspólnoty bloku a zarządca wystawia nam rachunki za zużycie zarejestrowane przez wallboxy. Po prostu płacę 1.01 pln, bez dodatkowych kosztów w postaci licznika itp.

Bronek

Pionier e-mobilności
Kwestia dostawcy , taryfy , posiadania fotowoltaiki , magazynu i stylu życia .
Z wlasnym licznikiem i odpowiednią taryfą będzie na pewno taniej w takim przypadku jak Twój.
Ale cenę masz w miarę dobrą w tej chwili mamy sztuczne regulacje i jak bedzie ? Zapowiadają że taniej .

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie w tej chwili od 13-16.00 i 22- 7.00 rano brutto kwh bez oplat dodatkowych to m/w 47gr
Mysle bo nie chce mi sie liczyć tych wszystkich durnych dodatków , to brutto wyjdzie gdzieś ok 70 gr za kWh

parapsychopatolog

Zadomawiam się
U mnie w tej chwili od 13-16.00 i 22- 7.00 rano brutto kwh bez oplat dodatkowych to m/w 47gr
Mysle bo nie chce mi sie liczyć tych wszystkich durnych dodatków , to brutto wyjdzie gdzieś ok 70 gr za kWh
Dzięki za odpowiedź, rozumiem, że mieszkasz w domu a nie w bloku i ewentualnie masz panele słoneczne?

Bronek

Pionier e-mobilności
Tak..jw piszesz , ale syn ma garaż w hali pod mieszkaniem w Gdańsku i też w ENERGA ma taryfe lekko inną niż ja, bo weekendową i tak podobnie w weekendy i od 13 do 15 taniej.
Musisz to u siebie przeanalizować , nie ma jednej recepty nawet u jednego dostawcy itd ...

consigliero

Pionier e-mobilności
Czasem ładuje na Szewskiej i szacuje koszt na około 1 PLN. Cena netto od sprzedawcy to jakieś 69 groszy plus dostawca , tylko to rozkładanie kabla jest upierdliwe

danielm

Pionier e-mobilności
1739044676268.png