Pisać gdzie bo naprawdę tanio 😀Czwarty przegląd koszt 275 zł bez wymiany filtra kabiny (samodzielnie)
Zależy od jakiej kwoty upust, bo teraz Tesla ma super ceny. Wiadomo, że nie każdego stać dołożyć te 20 - 30 tys. PLN, ale czasami warto.ASO w Elblągu. Jako ciekawostka w czasie przeglądu odbyłem jazdę próbną nowa Koną. Sprzedawca zaproponował na nią .....27% upustu. Nie tysięcy tylko procent! To ile teraz jest warta moja![]()
Odnośnie takich praktyk, to zdarzyło mi się zgłosić do otomoto podawanie w ogłoszeniu ceny netto oraz w innym ceny zawierającej dofinansowanie w maksymalnej wysokości - jako argument podałem iż wg UOKiK stanowi to reklamę wprowadzającą w błąd w rozumieniu art. 16 ust. 1 pkt 2 ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (to ad. podawania cen netto). Dostałem odpowiedź, iż pochyliwszy się nad zagadnieniem stwierdzili, że się czepiam i jest spoko. Może jak więcej osób zacznie zgłaszać otomoto wspomniane praktyki, zechcą się tematem zająć?Ważne, czy te 27% upustu nie było już z wliczonym dofinansowaniem z NFOŚIGW. Niektórzy cwaniacy na otomoto odliczają i pięknie to wygląda.
Nie dociekałem bo nie zamierzam obecnie zmieniać na nową ale zakładając że od cennika Nowa Kona Executive kosztuje cennikowo 216 tyś - 27% daje 157 tyś minus 27 tyś dofinansowanie wyjdzie lekko ponad 140 tyś. Niewiele mniej dałem rok temu za dwulatka. Rozumiem "zdenerwowanie firm leasingowych i wypożyczalni " wartością rezydualną używanych elektryków. Naprawdę ciężko ją wyszacować gdy producenci robią takie PROMO. Obserwując rynek używanych Tesli na zachodzi to moim zdaniem spadek cen dopiero nadchodzi. Niecały rok temu bez 30 tyś Euro nie można było znaleźć niczego europejskiego. Obecnie poliftowe (2021) SR można wybierać po 28 tyś. Najtańsze 2019 już dawno pospadały poniżej 25. Dodatkowo Euro prawie 5% tańsze.Zależy od jakiej kwoty upust, bo teraz Tesla ma super ceny. Wiadomo, że nie każdego stać dołożyć te 20 - 30 tys. PLN, ale czasami warto.
Ważne, czy te 27% upustu nie było już z wliczonym dofinansowaniem z NFOŚIGW. Niektórzy cwaniacy na otomoto odliczają i pięknie to wygląda.