Koszt ubezpieczenia Modelu Y

Michal

Moderator
Dał agentowi i jego chrześniakowi po Tesli, to mu opuścił.

Michal

Moderator
Raczej smutek, że w dzisiejszych czasach dorobić się może każdy. Albo przynajmniej tak twierdzić ;)

Jan2

Zadomawiam się
Raczej smutek, że w dzisiejszych czasach dorobić się może każdy. Albo przynajmniej tak twierdzić ;)
Nie musisz być złośliwy.
„Maścią” musisz koniecznie wysmarować tyłek. Pustaka także, bo widzę że słabo „przędziesz”, dzidek…

Jest w okolicy apteka 24h ? Koniecznie weź 2,3 tubki😀

TSK

Zadomawiam się
Generalnie ubezpieczyciele sami nie wiedzą ile skasować.
Na moim przykładzie bezpośrednio po złożeniu zamówienia na TMY postanowiłem rozejrzeć się za ubezpieczeniem oferty były różne tj. od 6300 PZU do 12000 nie pamiętam jaka to była ubezpieczalnia! :) Pomyślałem drogo w ch... ale cóż, nic z tym nie zrobię.
Po nadaniu VIN zacząłem rozglądać się Leasingiem i wiadomo...pierwsze uderzenie do Santandera, tam wszystko fajnie ale oferta zawierała obowiązkowe ubezpieczanie PZU za 7300zł tak więc stwierdzałem, że sam ten samochód ubezpieczę (w końcu będę miał 1000zł w kieszeni) u swojego agenta ale w takim przypadku Santander zmienił warunki leasingu co mnie delikatnie mówiąc rozbiło wewnętrznie (warunki nie były ze ale sam fakt zmian zasad mnie dobił). Tak więc postanowiłem odezwać się do swojego opiekuna w ING. Przedstawił lepszą ofertę od Santandera + nieobowiązkowe ubezpieczenie także...przekonał mnie. Formalności załatwiliśmy w kilka chwil po czym pyta mnie po ile mam to ubezpieczanie w PZU? Podałem kwotę po czym zaproponował mi ubezpieczenie za 5800 w Ergo Hestii (myślę, no trudno niech będzie ta Ergo Hestia, chcę jak najtaniej). Podpisaliśmy umowę z kwotą ubezpieczenia i uwaga! HIT!!! Sami od siebie z banku do mnie zadzwonili po 3 dniach, że analitycy zmienili zdanie i dadzą mi ubezpieczenie w PZU w opcji VIP za 5300zł ;) Reasumując, kwoty ubezpieczeń są z czapy wzięte. Dla mnie najważniejsze natomiast jest to, że od pierwotnej oferty z pierwszego leasingu ubezpieczenie w tej samej firmie tylko z lepszym pakietem kosztuje 2000 mniej :)
Do kosztów ubezpieczenia za granicą nie będę się odnosił bo to trochę tak jak porównywanie cen paliwa w Wenezueli i w Polsce, nie ma to żadnego sensu.

TSK

Zadomawiam się
Bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi. Faktycznie dość drogo sobie liczą za Tesle. Z tego wynika że poszukiwania zacznę od PZU/Link4.
Pozdrawiam,
Bartek
W LINK4 nie ubezpieczysz :)
Zostają duże ubezpieczalnie takie jak: WARTA, PZU, ERGO, GENERALI

6a8

Posiadacz elektryka
Z tego co kiedyś rozeznawałem, Warta, Hestia - były za dość wysokimi paywallami. Generali - nie udało mi się uzyskać ceny. Jakby mnie przestali lubić ?
Jakby ktoś rozpracował Generali, chętnie poznam szczegóły.