Krucjata elektrosceptyków trwa

Cup

Fachowiec
Jak widać argumentom anegdotycznym i "sprawdzonym badaniom" ze Spiderweb nie ma końca. 🤯
Czyżby przestawienie interesu było aż tak trudne?
Oby się nam ta krucjata "uświadomionych" nie odbiła wojenką Polsko-Polską i poprzebijanymi oponami, bo na nieszczęście chłop ma spore zasięgi...

Michal

Moderator
No tempy gość niestety...
1 kWh za złotówkę... gdzie u mnie średnio całodobowo 51 gr, a ładuję tylko nocami za 39 gr...
branie emisji ICE z WLPT, to tak jakbyś chciał od nich też brać spalanie - pewnie ta jego octavia pali tam 2-3L/100km...

Last edited:

solik

Pionier e-mobilności
Dzis na wypoku byl artykul ze nie dzialaja stacje do ladowania elektrycznych autobusow w Szczecinie, w komentarzach takie szambo ze nie bylem pewien czy dobrze widze :)

wlasiciel kanalu ma swoje warsztaty, jemu jest na reke zeby te stare niesprawne smierdziele jezdzily jak najdluzej bo on z tego zyje.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
No tempy gość niestety...
1 kWh za złotówkę... gdzie u mnie średnio całodobowo 51 gr, a ładuję tylko nocami za 39 gr...
branie emisji ICE z WLPT, to tak jakbyś chciał od nich też brać spalanie - pewnie ta jego octavia pali tam 2-3L/100km...
Skoro Oktawia idzie z WLTP to tak samo powinny BEV, które maja po 14-15kwh/100 - ale to się niestety nie zepnie bo wyjdzie że nawet w naszy mixie emisja jest niższa. Zakładając że produkcja paliwa nie emituje wcale CO2.

Porównanie zawyżonej ceny prądu do zaniżonej ceny benzyny też jest wyjątkowo profesjonalne. Chętnie sprzedam mu mój prąd nawet z 20% rabatem po 80gr i kupię od niego cysternę paliwka nawet 20% drożej tj. po 6 :p.

Mam nadzieję, że ten filmik nakręcił kamerą na korbkę, edytował na stacjonarce a jego serwerownią nie ma UPSa, bo inaczej bateriami w swoich urządzeniach wspiera tych od metali ziem rzadkich.

Last edited:

Michal

Moderator
tak samo powinny BEV, które maja po 14-15kwh/100
Dokładnie - moja TM3LR ma 18,3 od początku z 35 tyś km i to ja jeździłem większość tras autostradami. Jak jeżdżę po Warszawie i okolicach to trzymam się w okolicy 150Wh/km.
Ciężko oczekiwać, że gość z kanały "zrób ro sam" będzie chwalił EV - tam niewiele trzeba robić samemu :)

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Ciężko oczekiwać, że gość z kanały "zrób ro sam" będzie chwalił EV - tam niewiele trzeba robić samemu :)
Kiedyś DIY to będzie przeprogramowanie kawałka softu ;)

solik

Pionier e-mobilności
Chociaz nie kazdy mechanik sie boi, na kanale na prad po po.. byl wlasicciel serwisu samochodowego ze Skawiny ktory sam sie przesiadl na e2008 :)