Kupię EV do 25 tys

supernik

Nowy na Forum
Widać, ale nie wprost. Jeśli na 67% SOC samochód prognozuje 44km zasięgu to cokolwiek powyżej 20kWh odpada. To jest tak proste. W tym przypadku jeszcze dochodzi SOH na poziomie poniżej 60%.

Ten cytat był z twojej wypowiedzi.
Po obliczeniach wychodzi że bateria ciut powyżej 20kWh, zresztą mniejszych nie ma.

Ale dzięki za naukę co jak przeliczać.
Poniżej link do Leafa na oto moto, co o nim sądzicie.
Ja mam za daleko z takim zasięgiem jechałbym chyba z tydzień co chwilę ładując jeśli znajdę ładowarkę.

Nissan Leaf Otomoto 2016, 109kkm, SOH= ok.83%(10 z 12 kresek) SOC=68km przy 75% (9 z 12, to przy 100% miałby ok. 90 km)

vwir

Pionier e-mobilności
Ten cytat był z twojej wypowiedzi.
Po obliczeniach wychodzi że bateria ciut powyżej 20kWh, zresztą mniejszych nie ma
Tak żebyś wiedział o czym ludzie piszą: w leafach były 4 typy baterii: 20, 30, 40, 60. Tak naprawdę to każda z nich różni się nieco od tego co jest napisane i jeśli ktoś pisze o 20kWh to chodzi mu o 21kWh netto. Ale skoro się czepiasz o takie szczegóły no to cóż…

supernik

Nowy na Forum
Tak żebyś wiedział o czym ludzie piszą: w leafach były 4 typy baterii: 20, 30, 40, 60. Tak naprawdę to każda z nich różni się nieco od tego co jest napisane i jeśli ktoś pisze o 20kWh to chodzi mu o 21kWh netto. Ale skoro się czepiasz o takie szczegóły no to cóż…
Nie no nie czepiam się, wiem że nic nie wiem, jestem też mile zaskoczony cierpliwością,
Nie będę już drążył bo w tym wątku chodzi głównie o pojazd do 25 tys...