Kupilem R1S Launch Edition

ragni

Zadomawiam się
Udalo mi sie sprowadzic chyba pierwszego R1S. Lekko uszkodzony przod ale na chodzie. Nie sprawdzalem go jeszcze w boju bo podczas transportu padly mu akumulatory 12V, a podnoszenie ich z boostera niewiele dawalo. Zamowilem nowe LFP - jutro bede probowal zamontowac (lekko inne wymiary i konektory). Na razie ekran wariuje od bledow. I tez boleje nad brakiem oficjalnej listy czesci zamiennych - dopiero po demontazu wszystkiego bedzie wiec wiadomo jakich part numbers potrzebuje.

IMG_1046.jpeg

Creaton

Zadomawiam się
Ale ślicznotka. Mam nadzieję, że ja kiedyś spotkam na ładowarce!

Nikodem

Fachowiec
Właśnie wróciłem z 6200-kilometrowego road tripu po USA i muszę przyznać, że podczas gdy Cybertruck okazał się dla nas rozczarowaniem, R1S zawsze robił świetne wrażenie, gdziekolwiek go spotykaliśmy na trasie. Niestety, nie miałem możliwości usiąść za kółkiem Riviana ale Cybetruck rozczarował podwójnie - w środku jest po prostu słaby.
Wiem, że tych dwóch samochodów nie ma co porównywać ale Rivian u mnie wskoczył na dream-listę od razu na pierwsze miejsce.

eSUBA94

Posiadacz elektryka
Właśnie wróciłem z 6200-kilometrowego road tripu po USA i muszę przyznać, że podczas gdy Cybertruck okazał się dla nas rozczarowaniem, R1S zawsze robił świetne wrażenie, gdziekolwiek go spotykaliśmy na trasie. Niestety, nie miałem możliwości usiąść za kółkiem Riviana ale Cybetruck rozczarował podwójnie - w środku jest po prostu słaby.
Wiem, że tych dwóch samochodów nie ma co porównywać ale Rivian u mnie wskoczył na dream-listę od razu na pierwsze miejsce.

Dużo ludzi w USA jak patrze sprzedaje swój model X i zostaje przy wariance Rivian+Model Y w rodzinie, wiele osób ma też Riviana 3 lata i nie wymienia na nowszy co w przypadku tesli co 2 lata wymienili.

No i poliftowa wersja Riviana dualmotor z pakietem MAX 150kWh robi o wiele lepsze wyniki zasięgowe i to samo z przyczepą
NIESTETY - nadal 400V, przy 800V Rivian by jeszcze bardziej przebił CT który ma najgorsze ładowanie 800V z tego segmentu