I jak tu mozna polegać na opiniach innych. Mam TMY RWD i mam dokładnie odwrotnie we wszystkim,
nic mi nie zarzuca tyłu, wystarczą odpowiednie opony. Wiem co to znaczy jazda autem z napędem na tył, mam takie, jeżdzę od 20 lat. Tesla ma doskonałą przyczepność.
Ruszam na sniegu, na podjezdzie bez najmniejszych problemów.
Do garazu wjezdzam bez czujników i nie ma problemów, przodem, tyłem.
Jaka wada baterii? Bzdura jakaś, wg mnie nie dotyczy baterii BYD.
Codziennie mam przygotowany samochód do jazdy, zuzycie do 1 %.
Opony letnie fabryczne 20" Michelin Pilot Sport EV - doskonałe
Zimowe goodyear ultragrip performance 3 255/45 r19.
Na tym polegają opinie, że są subiektywne - wyraziłem swoją.
Można mieć prawo jazdy i 30 lat i nadal stwarzać zagrożenie na drodze, co prawda mam prawo jazdy zaledwie 19 lat wiec może się nie znam tak dobrze jak ty
Rozumiem, że porównałeś nasze nieruchomości, nasze garaże, nachylenie terenu i oba są takie same.
Mój garaż jest kwitesensą PRL, za ciasny już na poloneza. Parkowanie w nim nie jest przyjemnością wiec jak nie musze to nie parkuje i trzymam tam mniejszy samochód. Podałem swój przykład z ruszaniem pod górkę na śniegu/lodzie, miałem jedną taką przygodę i napisałem, że tryb ruszania na ślizgim okazał się pomocny.
Możesz zaklinać rzeczywistość, ale brak czujników przy aucie za 200 tys i gotowych rozwiązaniach na rynku jest żenujący i żaden wyrób teslopodoby narazie nie działa równie dobrze.
Bateria BYD jest wyraźnie lepsza od tej z CATL. Napisałem, że celowo podłączyłem sie do SC po nocnym mrozie aby zobaczyć jak wygląda krzywa ładowania. Samochód zdecydował grzać baterie i ładować z mocą jak z siły. Ale ty wiesz lepiej
Pamiętam jeszcze BMW320 w automacie z napędem na tył z lat 90 i widzę jaka jest różnica na przestrzeni lat (rozwój skrzyń biegów, oprogramowania, zawieszenia itp.)
Samochód uwielbiam, choć na pewno premium to nie jest. W 99% jest wystarczający i spełnia moje potrzeby DLATEGO GO KUPIŁEM.
Realnie chętnie wygłuszę nadkola, a najbardziej drażniącą rzecz właśnie naprawiono w aktualizacji - w "autopilocie" w końcu mogę wyłączyć wycieraczki bo mi już szyby zaczyna brakować do ścierania

.
Jeśli na moment mojego zakupu wersja AWD była by po 234 510 (mam czarną) to bym się w ogóle nad RWD nie zastanawiał.
Każdy musi sobie odpowiedzieć, co jest dla niego ważne i jakie ma potrzeby.