Racja, tez zwrocilem na to uwage ;-) Ale przynajmniej na filmiku jest z ID6...Swoją drogą "discharger for WV", a na grafice Tesla. Cali Chińczycy![]()
Ja mam soft 3.7 od poczatku, i mam opcje "bidirectional charging" ale nie jestem przekonany, ze to urzadzenie bedzie z tego korzystalo - mylse, ze moze po prostu "oszukiwac" auto ze laduje, a bedzie pobierac energie. Tak czy inaczej na dniach przetestuje i dam znac.Moze poczekaj na soft 3.7 który daje V2H w samochodach z baterią 77kWh (choć w wypadku VW to nigdy nie wiadomo kiedy i jak go wgrają) i wtedy może jakoś da się 'ukryć' używanie V2L
ISO 15118-20 ma dopiero 2-3 lata ale już w 2023 prezentowano urzadzenia które to obłsługują. Ten standard zapewnia oficjalne V2H/V2G. Może ten sprzęt który zamówiłes już komunikuje się w tym standardzie, chyba ten producent robi róznego rodzaju przejściówki więc nie jest to pierwsza lepsza chinszczyzna tylko chinszczyzną za która stoi już sporo doswiadczeniaJa mam soft 3.7 od poczatku, i mam opcje "bidirectional charging" ale nie jestem przekonany, ze to urzadzenie bedzie z tego korzystalo - mylse, ze moze po prostu "oszukiwac" auto ze laduje, a bedzie pobierac energie. Tak czy inaczej na dniach przetestuje i dam znac.
To byloby super, w takim wypadku nie martwilbym sie co do potenjalnych problemow z gwarancja na baterie HV. Zyje czesciowo off-grid, wiec taka dodatkowa enegria by sie przydala - ID3 ma 10,000kwh lub 4000h, wystarczyloby spokojnei na cykl zycia tego samochodu.ISO 15118-20 ma dopiero 2-3 lata ale już w 2023 prezentowano urzadzenia które to obłsługują. Ten standard zapewnia oficjalne V2H/V2G. Może ten sprzęt który zamówiłes już komunikuje się w tym standardzie, chyba ten producent robi róznego rodzaju przejściówki więc nie jest to pierwsza lepsza chinszczyzna tylko chinszczyzną za która stoi już sporo doswiadczenia
Czekaj czekaj, jak możesz mieć coś co jeszcze nie wyszło...Ja mam soft 3.7 od poczatku, i
Czekaj czekaj, jak możesz mieć coś co jeszcze nie wyszło...Może masz 3.5?