Witam, chce wrócić do tematu który trochę opisywałem już w marcu ale okazuje się ze dalej mam problem z ładowaniem samochodu Kia EV3 z z falownika. Ogólnie samochód ładuje sie bez problemu z sieci 3f na 11kW oraz z sieci 1f na 1,3kW 2,4 kW oraz 3,5 kW natomiast po dołączeniu do falownika Anenji 6,2 kW nawet na 1,3 kW ładuje ok 2 min ,wyłącza się i ładuje od nowa nigdy jeszcze nie dotarł do trzeciej minuty. Na inne odbiory do 3kW niema problemów. Skorzystałem już z waszych podpowiedzi typu polepszenie uziemienia /zszedłem do 7 ohm /,wymieniłem magazyn na Lifepo4 15kWh bo miałem 4 razy AGM 100Ah.Dodatkowo zgłębiłem temat stałej fazy. Do falownika w czasie ładowania nie daje innych odbiorów .Falownik zasilany z solidnej sieci a nawet dodatkowo dla próby z mostkowałem zaciski N przed i za falownikiem /na N potencjał rzędu kilku volt/. Mam też przystawkę z zabezpieczenie i dwoma gniazdkami. I dalej dokładnie ten sam problem, Może ktoś coś jeszcze wymyśli. Bo do salonu nie mogę jechać ,z licznika działa idealnie na ale inwestuję w panele właśnie by ładować samochód. Dodatkowo udała mi się odczytać błąd -Internal error reconnect the chrger error code :02 ale poza sprawdzeniem kabla /który jest nowy/podają tylko kontakt z producentem.