Ładowanie z kartą DKV

Ś

Świeżak

Gość
Szanowni,
czy orientujecie się czy na każdej stacji ładowania w Warszawie i okolicy da się opłacić usługę ładowania kartą DKV? Troszkę się obawiam, że podjadę i spotka mnie niemiła niespodzianka...
KIA NIRO

Sprawdzałeś większość?
Wątpię.

Ale to nie ja podałem kwotę dla niewiadomo czego.
Jak podajesz kwotę że niby dla Elocity, to napisz dla jakiej stacji.

Ale przykładowo możesz podać stawki na Lidlu w Poznaniu.
ale tak jest w DKV, to co masz oznaczone jako elocity ma stałą stawkę AC i DC, dlatego Lidla bardziej opłaca się z EloCity

niby brutto, w przyszłym tygodniu mogę to dokładnie sprawdzić na zestawieniu.
niestety sprawdzałem na zestawieniu ;)

Paweł M.

Posiadacz elektryka
Sprawdzałeś większość?
Wątpię.
masz racje, poniosło mnie z tą większością. sprawdziłem te z których korzystałem i podałem na nich stawkę. Na większości jest taka jak podałem ale w historii na stronie dkv widzę też droższe.
Ale to nie ja podałem kwotę dla niewiadomo czego.
Jak podajesz kwotę że niby dla Elocity, to napisz dla jakiej stacji.
z elocity na aplikacji dkv to nie takie proste. Więc faktycznie lepiej nie podawać ogólnej stawki. Niektóre stacje w aplikacji są opisane elocity ale jest sporo takich, które są w aplikacji elocity a na dkv mają inną nazwę, tak jest np. z PowerDot lub Tauron i stawki też są różne.
Np. PowerDot Biedronka Wrocław Żernicka aplikacja elocity DC 3,14 a aplikacja DKV 2,4.
Ale przykładowo możesz podać stawki na Lidlu w Poznaniu.
Lidl Piłsudskiego AC 1,63
Lidl Naramowicka AC 1,63, DC 1,92.

do sprawdzenia brutto, netto, według aplikacji widzę brutto, sprawdzę dokładnie w przyszłym tygodniu w zestawieniu na stronie dkv.

Last edited:

Paweł M.

Posiadacz elektryka
W cytacie miałeś zapodane AC, więc o tym była mowa.
a tak, wyraźnie napisałeś AC.

Sprawdzę dokładnie zestawienie i stawki netto/brutto czyli aplikacha vs faktura. Wrócę do tematu, bo chciałbym wyjaśnić dlaczego uważam że dla firm mających kilka aut z dużymi przebiegami do rozliczenia, rozwiązanie dkv, Shell Recharge, BP Charge i itp. są lepsze i licząc wszystko nie dużo droższe. Nawet jeżeli stawki będą o 10-15% wyższe.

Ev3

Pionier e-mobilności
chciałbym wyjaśnić dlaczego uważam że dla firm mających kilka aut z dużymi przebiegami do rozliczenia, rozwiązanie dkv, Shell Recharge, BP Charge i itp. są lepsze i licząc wszystko nie dużo droższe. Nawet jeżeli stawki będą o 10-15% wyższe.
Księgowym jesteś i chcesz sobie roboty przy wpisywaniu faktur oszczędzić?
10-15% za kilka papierków mniej, to mega ZŁA oferta.