Ładowarka miejska nie ładuje -nie widzi podpiętego samochodu.

kiosho

Nowy na Forum
Jak w temacie Dlaczego ładowarka miejska nie widzi podłączonego samochodu?
Kabel do podłączenia zrobiłem sam w załączeniu. Był wraz z wtyka (Type2) drut rezystancyjny, którego nie podłączyłem, może to on za to odpowiada, jak go podłączyć?

Attachments

• 20240317_205452.jpg
    20240317_205452.jpg
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 81
  • 20240317_205510.jpg
    20240317_205510.jpg
    969,5 KB · Liczba wyświetleń: 83
  • Screenshot_20240317_212340_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20240317_212340_WhatsApp.jpg
    451,7 KB · Liczba wyświetleń: 78

Olecki

Pionier e-mobilności
sprawdze jeszcze dzis i Ci napisze czy mam z dziurka czy bez? co do przejściówki z type2 na schuko nie znajduję, poproszę jak mogę;)
Jeśli nie masz w obudowie dziurki to stacja nie będzie mogła włączyć blokady gniazda a bez tego ładowanie nie wystartuje.

Doczytałem, chociaż nie wiele mi to dało w odpowiedzi na pytanie co zrobić aby stacja odczytała to co powinna i aby można było ładować. Wiem już że ładowarka "nie widzi" samochodu, I co dalej?

Jak doczytałeś to już wiesz że stacja wymaga komunikacji z pojazdem przy użyciu tych dwóch pinów i powinieneś wiedzieć w jaki sposób to robi. Teraz pozostaje Ci tak zmajstrować przejściówkę aby móc oszukać stację iż podłączony jest samochód oraz zasymulować sygnały początku i końca ładowania.

kiosho

Nowy na Forum
Jeśli nie masz w obudowie dziurki to stacja nie będzie mogła włączyć blokady gniazda a bez tego ładowanie nie wystartuje.

Jak doczytałeś to już wiesz że stacja wymaga komunikacji z pojazdem przy użyciu tych dwóch pinów i powinieneś wiedzieć w jaki sposób to robi. Teraz pozostaje Ci tak zmajstrować przejściówkę aby móc oszukać stację iż podłączony jest samochód oraz zasymulować sygnały początku i końca ładowania.
Dziurkę się zrobi "z przyjemnością", ale jak zmajstrować resztę (zasymulować sygnały początku i końca ładowania)?

twizy

Zadomawiam się
Jak w temacie Dlaczego ładowarka miejska nie widzi podłączonego samochodu?
Kabel do podłączenia zrobiłem sam w załączeniu. Był wraz z wtyka (Type2) drut rezystancyjny, którego nie podłączyłem, może to on za to odpowiada, jak go podłączyć?
A to się opłaca robić? Gdzie można tanio kupić wtyczkę Type2? Dobry kabel? Przełącznik jak w nocnej lampce? Bym chciał kolejną przejściówkę, ale myślałem, że za drogo, ale teraz myślę sobie, że chyba da się zrobić taniej...

Olecki

Pionier e-mobilności
A to się opłaca robić? Gdzie można tanio kupić wtyczkę Type2? Dobry kabel? Przełącznik jak w nocnej lampce? Bym chciał kolejną przejściówkę, ale myślałem, że za drogo, ale teraz myślę sobie, że chyba da się zrobić taniej...
Poniżej 250 PLN można znaleźć na AliExpress porządny przewód type 2 11kW Khonsa - możesz to przerobić. Same wtyczki type 2 to chyba po 150 widziałem ale patrząc na cenę kompletnego przewodu to niezbyt opłacalne.

kiosho

Nowy na Forum
Poniżej 250 PLN można znaleźć na AliExpress porządny przewód type 2 11kW Khonsa - możesz to przerobić. Same wtyczki type 2 to chyba po 150 widziałem ale patrząc na cenę kompletnego przewodu to niezbyt opłacalne.

Cytując klasyka "są rzeczy które warto, i są rzeczy które się opłaca. i nie zawsze to co warto -się opłaca, nie zawsze to co się opłaca- warto. Bo spełnione marzenia nie mają ceny" . Bo jaka jest cena wspólnego doświadczania, nauki i pracy z dzieckiem?