Lakier Tesla Model 3 LR 2021 :(

Bronek

Pionier e-mobilności
Trzy lata mijają , chlapacze mam chńskie (pomalowane, bo wtedy nie bylo jeszcze bialych), niby te co drapią, a nie zadrapały bo chamsko przywaliłem blachowkrętami, to nie latają.
Lampa mi kiedyś ponoć parowała.. A nie paruje, moze przez te dziurki co w niej wywierciłem? .
Myje auto raz na dwa miesiące z zewnątrz, a, w środku, raz na rok..

I....przestalem się modlić do samochodów kilkadziesiat lat temu, to pomaga ;-) .
Jeden warunek, to taki by nie mieć pecha i nie kupować też Toyot i np WV itp podobnych nudnych aut, bo reszta na ogół cieszy, jedne krócej inne dłużej.
To, że trzy lata jestem w stanie wytrwać w pisaniu o Tesli dobrze o niej świadczy. Tak miał tylko chyba Harley, reszta marek już nie.

solik

Pionier e-mobilności
1632992824658.png

chyba progom nic nie bedzie

kaziwich

Posiadacz elektryka
Założyłem tylko plastik bez gum. Tesla w instrukcji do nich napisała, że gumowe nakładki są zalecane w trudnych warunkach, ale fakt te gumy są wyjątkowo długie i jak je przymierzałem to pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy to, że mogą haczyć. Z tego co się orientuję samochody sprzedawane w Q2 fabrycznie miały właśnie założone same plastiki, a gumy wrzucone do bagażnika.
View attachment 2196
No i to wyglada b.schludnie. Czy w komplecie sa 4 szt. (czyli tez na tylne kola)?
Jesli nie zalozyles gum, to znaczy ze nie masz w srodku tej otwartej przestrzeni gdzie ponoc zbiera sie syf?

Bartosz

Pionier e-mobilności
No i to wyglada b.schludnie. Czy w komplecie sa 4 szt. (czyli tez na tylne kola)?
Jesli nie zalozyles gum, to znaczy ze nie masz w srodku tej otwartej przestrzeni gdzie ponoc zbiera sie syf?
W zestawie są tylko chlapacze na przód. Wolna przestrzeń jest w tych plastikowych elementach. Kiedyś od dołu w nich był mały okrągły otwór drenażowy, teraz jest duży prostokątny. Jak w myjni będziesz lał wodę z góry miedzy nadkolem, a chlaczem do jego wnętrza to dolem brud wyleci. Ale to wszystko jest mało istotne. Z nieznanych mi powodów ludzi ogarnęło szaleństwo z tym brudem w chlapaczach. Zerknij od spodu na samochód i zobacz ile jest potencjalnych miejsc, gdzie może zbierać się brud i zapewne się zbiera, na przykład wzdłuż całych progów są czarne plastikowe maskownice, które nie przylegają idealne do progów, także od czoła są szpary, jest także sporo innych maskownic, wygłuszeń, które zapewne też łapią kilogramy brudu i wilgoci, a ludzie z jakiegoś powodu uczepili się tych dwóch małych kawałków plastiku.