Lakier Tesla Model 3 LR 2021 :(

gim-kg

Pionier e-mobilności
Toyota stworzyła specjalny lakier samoodnawialny Metal Stream za który dopłaciłem 2,5 tys. i było warto, bo w moim C-HR się sprawdza. Szkoda, że Tesla jako innowacyjna firma o czymś podobnym nie pomyślała.
Słyszałem o tym lakierze na Lexus-ie. Na pewno fajna opcja.

Bronek

Pionier e-mobilności
Coś w tym jest :) Jadąc przepisowo i wykorzystując umiejętnie napęd hybrydowy mój C-HR spala jak motocykl.
Ale pewnie nie jedzie wtedy jak motocykl? Moje moto miały na ogół pow. 1,5l pojemności i spalanie 6-ciu czy 7-miu litrów, to był sukces jazdy na kropelkę.
Kosiarka pali podobnie jak Toyota a cuchnie niezależnie od tego.

Ja swojej tesli nie zabezpieczam niczym. Mam gwarancje.
Z tego co pamiętam z wczytywania się w gwarancję przy zakupie, to gwarancja nie obowiązuje na powłokę lakierniczą.
Nadal uważam, że nie ma się specjalnie co przejmować tylko jeździć, ale raczej ewentualne poprawki lakiernicze to we własnym zakresie.

Bartosz

Pionier e-mobilności
jest jeszcze coś takiego jak rękojmia :)
Ciężko byłoby to wyegzekwować, ponieważ większość uszkodzeń powłoki lakierniczej to fizyczne oddziaływania. Jeżeli odprysk lakieru zrobi kamień, a następnie w myjni zerwiesz powłokę lakierniczą w tym miejscy myjką ciśnieniową, bo zbyt blisko ją przystawiasz to trudno będzie to wygrać. Z Tesli w większości przypadków lakier sam z siebie nie odpada.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Z tego co pamiętam z wczytywania się w gwarancję przy zakupie, to gwarancja nie obowiązuje na powłokę lakierniczą.
Nadal uważam, że nie ma się specjalnie co przejmować tylko jeździć, ale raczej ewentualne poprawki lakiernicze to we własnym zakresie.
Gwarancja obowiązuje też na lakier z wyłączeniem jak na zdjęciu. Dodatkowo gwarancja na perforacje nadwozia to 12 lat.

Attachments

• 54F1E609-1266-4111-8C60-595F2E8B0952.jpeg
    54F1E609-1266-4111-8C60-595F2E8B0952.jpeg
    145,9 KB · Liczba wyświetleń: 71
jest jeszcze coś takiego jak rękojmia :)
No jest, dla samochodów kupowanych na firmę (jak ogromna większość elektryków w Polsce) to działa przez pierwszy rok (kiedy pewnie wszystko jest jeszcze okej). Jak weźmiesz w leasing to rękojmię ma bank, a nie Ty, więc tyle z tego sądzenia 🤷‍♂️

Najnowsze dyskusje