Ronin78
Posiadacz elektryka
Ile masz to auto? Będzie z rok czy niebardzo? Jakim natężeniem ładujesz? 16A? Przez pierwszych kilka lat (chyba 3 lata?) też używałem cegły na 230V. Potem miałem malowanie i do malowania garażu zdemontowałem gniazdko. To co zobaczyłem w środku spowodowało, że jeszcze w tym samym tygodniu zamontowałem wallboxa na stałe wpiętego w instalację.
Nie pracowałoby. Maksymalne dozwolone natężenie dla gniazdka 230V to 16A i nie istnieją boilery z wtyczką 230V które pobierałyby więcej niż 16A. Ładując elektryka 16A z takiego gniazdka jesteś na jego maksimum wytrzymałości.
Nie twierdzę, że to nie pomaga. Ale znam budowę gniazdka 230V i gniazda 16A 3f i wiem co może jedno a co drugie.
Swego czasu przez 3 miesiące z racji nadwyżki PV, której nie chciałem oddać za free włączyłem grzałkę w bojler 120l. Grzałka pobrała 1400 kWh, a i tak czasami brakowało ciepłej wody. 1400kWh daje mi 10.000km Leafem tj pół roku jazdy - auto u mnie 2x mniej obciąża gniazdko niż grzałka w bojlerze.
1,5 roku z Leafem i żadnych oznak wewnątrz gniazdka nie ma. Jak pisałem podwieszenie cegły i zdjęcie jej ciężaru z gniazdka eliminuje fizyczną przyczynę luzowania i wypalania styków. Gniazdko pojedyncze, nadtynkowe, zamknięte w skrzynce wallboxowej razem z zamocowaną cegłą. Kabel musi "stojąc" pasować w otwory gniazdka, po wpięciu w żaden sposób fizycznie go nie obciąża. Mogę wysłać zdjęcie przy okazji.