Leapmotor T03 taniocha od Stellantis?

• Thread starter Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27
  • Start date
  • Tags
    None

bogdanp.popa

Nowy na Forum
Pytasz czy ktoś w Łódzkim odebrał już auto czy tam dealer ma po prostu już auto demo?
Czy ktokolwiek w łódzkim ma ( może być i dalej bylen rzucić okiem) już kupione auto żeby obejrzeć albo mkze się kawałek przejechać :) chce złożyć zamówienie ale nie w ciemni jak wszyscy... A moze dożyliśmy czasów ( albo cofnelismy się do lat 80ths) że auto się bierze z salonu jaki jest bez względu na wyposażenie ( tu jest tylko jedno) i kolor ( w Warszawie będą tylko niebieskie dostępne czyli +1700)

Elektryczny_Joe

Zadomawiam się
gdzieś na Forum czytałam (zresztą pada to w filmie), że Leapy na Europę będą montowane w Tychach
To skąd w Italy maja już porejestrowane z homologacją
a w Polandi jeszcze nie mają ?
Zagięcie Czasoprzestrzeni ?
🥸

bogdanp.popa

Nowy na Forum
gdzieś na Forum czytałam (zresztą pada to w filmie), że Leapy na Europę będą montowane w Tychach
To skąd w Italy maja już porejestrowane z homologacją
a w Polandi jeszcze nie mają ?
Zagięcie Czasoprzestrzeni ?
🥸
Najpierw modele wyprodukowane w Polsce poszły na zachód Europy, dopiero w lutym trafiły z Polski do Polski... Jakoś mnie to nie dziwi :) do tego cena w Polsce jest najwyższa w Europie, na zachodzie mkzna kupić ( Niemcy) za 78000 zł a u nas 8500...wiadomk są dotacje ale gola cena jest zawyżona

Froggy

Posiadacz elektryka
Najpierw modele wyprodukowane w Polsce poszły na zachód Europy, dopiero w lutym trafiły z Polski do Polski... Jakoś mnie to nie dziwi :) do tego cena w Polsce jest najwyższa w Europie, na zachodzie mkzna kupić ( Niemcy) za 78000 zł a u nas 8500...wiadomk są dotacje ale gola cena jest zawyżona
Wyprodukowane?
To jest montaż SKD... poczytaj trochę o tym.
A co do filmiku - po nim się wyleczyłem z tego auta - wygląda na to, że 95 KM i 156 Nm w ruchu miejskim przekłada się na dużą, śmierdzącą kupę, w porównaniu z tym, co oferuje 83 KM i 210 Nm w e-up!
Kolejny dowód na to, że jeżeli chodzi o przyśpieszenia w ruchu miejskim to "robotę robi" moment, a nie moc maksymalna.
W "najpopularniejszych cyferkach" wszystko przemawia za T03 - ja wiem, że kamera szerokokątna trochę zmienia perspektywę - ale ta scena wyprzedzania ciężarówki to dla mnie największa "red flag" z tego filmu.

Jobski

Fachowiec
Oczywiście polski "montaż" jest po to żeby ominąć cła.
Lud przemówił, przyjmowanie zamówień idzie pełną parą, tylko w krakowskim salonie zostało zamówionych około 40 sztuk w 2 tygodnie.

W Hiszpanii też idą jak świeże bułeczki.

Last edited by a moderator: