Lepsza marka, o niebo lepszy, współczesny wygląd (głównie o to idzie), szanse na odsprzedaż w przyszłości.
Dalej nawet nie ma sensu porównywać, jakich by to parametrów nie miało (a nie ma).
Nie mogę patrzeć na tą pokrakę od leapmotora po prostu.
A ostatnio kilka razy musiałem, gdy byłem Pandę podziwiać, to u dealera było pełno tego chińskiego paskudztwa porozstawiane za płotem (i wątpię żeby to były auta do odbioru).
Taka brzydsza wersja Matiza sprzed 30 lat....
Czyli nie jeździłeś, a lepsze parametry nie mają dla ciebie znaczenia bo jak większość kupujesz oczami a nie rozumem.
Szczerze to autko wygląda jak nadmuchany po liftingowy smarta EQ (swojego chyba kupiłeś z zamkniętymi oczami), lub fiat 500/600 i jest duża grupa ludzi którym ten styl się podoba (w tym moje kobitki dla których to auto kupiłem).
Ale o gustach nie ma sensu dyskutować.
Natomiast od strony praktycznej i wykonania do tego autka ciężko jest się przyczepić.
Domniemam, że większość osób która kupiła to autko nie jest nastawiona na szybką i częstą zamianę pojazdu i te auta pojeżdżą u nich dłuższy czas, więc nie myślą w momencie kupna czy uda im się je sprzedać.
Ja bym miał więcej dylematów przy kupnie twoich dwóch maluchów niż przy decyzji o ponownym zakupie T03.