Leasing 0,99% ?

pik

Zadomawiam się
Własnie jestem na etapie ogarniania Yreka.
GAP w Santander Consumer nie oferują bo mają drogi, możesz mieć osobno jaki chcesz albo wcale.
AC dostałem takie propozycje kilku tow.ub. i najtaniej jest Hestia:
Wartośc auta 229tys. (dla 50% VAT) około 3700zł na rok. + Assistance osobno płatny co mies. od 10-30zł zaleznie od wersji.
Po wykupie powinno być taniej bo wartość auta spada, ale wzrasta koszt części itp.
Generalnie nalezy sie liczyć, że coś koło 3-4tys. się będzie kręcic.

Na stronie Tesli masz konfigurator rat i to mniej wiecej tak samo wypada jak Ci dadzą potem dokładnie z banku. Stopa 0.99% jest stała przez cały okres.

Do całości dolicz opłatę roczną jakieś 250zł za obsługe leasingu.
Jak chcesz kalkulacje dokładną dla 45% wpłaty i 36 mies. to Ci mogę podesłać.
Poproszę o tą kalkulację.
[email protected]
Dziękuję.

churro

Fachowiec
Już wiadomo czego sprzedaż Tesli taka kiepska w PL. Wszyscy czekają na jeszcze lepsze okazje :ROFLMAO:
coś w tym jest, dla mnie nie ma nic gorszego niż ciągła niepewność, że jak coś kupię to zaraz będzie jeszcze taniej, a to skutkuje, że jak mam takie odczucia to przeważnie rezygnuję z zakupu towarku za który zaraz będę "stratny". Słaba zagrywka ze strony tesli szczególnie, że niektórym tu wysyłali smsy w których pisali że to już koniec magicznego 2.5%

Grzesiek

Pionier e-mobilności
coś w tym jest, dla mnie nie ma nic gorszego niż ciągła niepewność, że jak coś kupię to zaraz będzie jeszcze taniej, a to skutkuje, że jak mam takie odczucia to przeważnie rezygnuję z zakupu towarku za który zaraz będę "stratny". Słaba zagrywka ze strony tesli szczególnie, że niektórym tu wysyłali smsy w których pisali że to już koniec magicznego 2.5%
ale przecież nie kłamali. Skończyło się.
Mogło być gorsze albo lepsze :) Jakie będzie następne łatwo było przewidzieć.
Ogólnie auta zaczną w końcu drożeć, to nieuniknione. Póki co jednak mamy małą wojenkę na tym polu. Stąd ceny się urealniają. I konkurencja sypie modelami które rzeczywiście są konkurencją.
Myślę, że do końca tego roku będzie dobrze. A potem zobaczymy sytuację

krzyss

Pionier e-mobilności
Albo jest juz tak tanio ze warto kupic :)

W przypadku tesli jedyne co aktualnie jest minusem to mala bateria i dosc wolne ladowanie. Nie moga szalec z cenami.
Ja przewiduje scenariusz ze we wrzesniu wprowadza ta minimalnie wieksza baterie ale podniosa % leasingu.
Ale na koniec roku moze byc i wieksza bateria i dobry leasing i moze jeszcze jakas niewielka obnizka ceny.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
ale przecież nie kłamali. Skończyło się.
Mogło być gorsze albo lepsze :) Jakie będzie następne łatwo było przewidzieć.
Ogólnie auta zaczną w końcu drożeć, to nieuniknione. Póki co jednak mamy małą wojenkę na tym polu. Stąd ceny się urealniają. I konkurencja sypie modelami które rzeczywiście są konkurencją.
Myślę, że do końca tego roku będzie dobrze. A potem zobaczymy sytuację
Jeszcze Tesla nie obniżyła cen z uwagi na niskiego dolara, więc w tym kwartale może się jeszcze ruszyć cena w dół.

karol.kar

Pionier e-mobilności
Poproszę o tą kalkulację.
[email protected]
Dziękuję.
Poszło na email

Należy sie przyzwyczajać, że BEV stają się elektroniką użytkową (głównie z pomocą Chin).
Np.: Dziś kupisz TV za 9tys., a za 3 lata będzie za 500zł w Biedronce obok kartofli.

Jak mawiał wujek dobra rada:
Po zakupach nie sprawdzać czy za rogiem nie było taniej :)

pik

Zadomawiam się
Albo jest juz tak tanio ze warto kupic :)

W przypadku tesli jedyne co aktualnie jest minusem to mala bateria i dosc wolne ladowanie. Nie moga szalec z cenami.
Ja przewiduje scenariusz ze we wrzesniu wprowadza ta minimalnie wieksza baterie ale podniosa % leasingu.
Ale na koniec roku moze byc i wieksza bateria i dobry leasing i moze jeszcze jakas niewielka obnizka ceny.
Skąd informacje, że będzie większa bateria?

armata

Nowy na Forum
Z tym podnoszeniem % leasingu to zobaczymy. Zwróć uwagę, że RPP na początku lipca obniżyła poziom stóp procentowych (chociaż były głosy, że nie zrobi tego do jesieni). Prawdopodobnie we wrześniu czy październiku będzie kolejne cięcie. Okej, może tylko o 0.25 ale zawsze.

Z każdym cięciem teoretycznie powinny też maleć koszty innych leasingów, więc konkurencja która ma swoje banki, również może zacząć oferować lepsze deale na auta, żeby podbić sprzedać pod koniec roku.

Biorąc pod uwagę, że stopy procentowe raczej spadną niż wzrosną, to spodziewam się większej konkurencji na koniec roku. Co może skutkować innymi bonusami jak np. rok ładowania za darmo. Jak będzie finalnie to przekonamy się za 5 miesięcy.