Leasing: Tesla Model 3 LR

Pawel

Zadomawiam się
Właśnie mi mBank odpowiedział, że jak Tesla to tylko leasing zwrotny. Pierwsze słyszę o tym. Jakkolwiek to się opłaca?

Pawel

Zadomawiam się
Farsy ciąg dalszy. mBank jednak mógłby zaoferować leasing operacyjny, ale muszę się dogadać z AUTORYZOWANYM KOMISEM, który weźmie moją Teslę i odsprzeda mBankowi (koszt ~2000 zł.). Dopiero wtedy taki leasing mógłbym wziąć od nich.

Widać, że ten model sprzedaży Tesli burzy obecny porządek świata i niektóre banki sobie z tym nie radzą.

Bronek

Pionier e-mobilności
Właśnie mi mBank odpowiedział, że jak Tesla to tylko leasing zwrotny. Pierwsze słyszę o tym. Jakkolwiek to się opłaca?
Kupujesz za swoje, odsprzedajesz leasingodawcy i lesingujesz. m/w na jedno wychodzi. Ale trzeba mieć kasę na zakup. jest to forma uwolnienia kasy w Firmie bez pozbywania sie sprzętu.
Wiem na 100% EFL leasingował Teslę bez problemów na normalnych zasadach. To też zależy od Brokera. Mi proponowano ( pośrednik)
Banki z leasingiem maja mniej do czynienia i niektore oddziały maja kiepskich pracowników. Wiem jak sie męczył santander 3 lata temu z moim leafem. Tragedia. No ale to było 3 lata temu...

Masz chat pogadaj popytaj

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
PZU ma dobre ceny na ubezpieczenie tesli, zadzwon na infolinie, mi najpierw zaporponowali 6800.- a potem oddzwonili i powiedzieli 4800.-
Musi sie osobie liczacej skladke chciec isc do przelozonego.

Co do leasingu, tez robie w Santanderze, mam nadzieje ze wyjdzie i nie bedzie problemow. Choc juz pytali o pro-forme :D

Pawel

Zadomawiam się
Do EFL wysłałem zapytanie ofertowe wczoraj, dziś cały dzień cisza. Jutro jeszcze uderzę do CLS, słyszałem, że też z Teslą nie robią problemów.

PZU ma dobre ceny na ubezpieczenie tesli, zadzwon na infolinie
Dzięki! Sprawdzę na pewno 🙂

krzyss

Pionier e-mobilności
Do EFL wysłałem zapytanie ofertowe wczoraj, dziś cały dzień cisza. Jutro jeszcze uderzę do CLS, słyszałem, że też z Teslą nie robią problemów.

Dzięki! Sprawdzę na pewno 🙂
Napisz do Pana Emila.

[email protected]

Dostaniesz konkretna oferte.

Khar

Posiadacz elektryka
Ja dostałem dużo lepszą ofertę, ale wkład własny 20% bardzo poprawia, oraz skrócenie okresu do 3 lat.
EDIT: Millenium 102,67 %

Last edited:

Abdulec

Zadomawiam się
Sprawdź Santander Leasing (to inny Santander wbrew pozorom).
Mieli opcję ze stałą ratą, co przy obecnym poziomie stóp procentowych może nie być głupie.

Abdulec

Zadomawiam się
PZU ma dobre ceny na ubezpieczenie tesli, zadzwon na infolinie, mi najpierw zaporponowali 6800.- a potem oddzwonili i powiedzieli 4800.-
Musi sie osobie liczacej skladke chciec isc do przelozonego.

Co do leasingu, tez robie w Santanderze, mam nadzieje ze wyjdzie i nie bedzie problemow. Choc juz pytali -for
A to ze zniżką? OC+AC?