Lidl, Kaufland, Biedronka...

less

Posiadacz elektryka
Ja mam jeszcze inny problem. Lidle w elocity są dostępne na kartę Shell Recharge, a te pozostałe nie są. Korzystam ze słuzbowej karty Shell Recharge i taki podział powoduje że duża część ładowarek nie jest dla mnie dostępna

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Ja mam jeszcze inny problem. Lidle w elocity są dostępne na kartę Shell Recharge, a te pozostałe nie są. Korzystam ze słuzbowej karty Shell Recharge i taki podział powoduje że duża część ładowarek nie jest dla mnie dostępna
Nieprawda. One są niedostępne dla karty SR, a nie dla ciebie ;)
Musisz się tylko mentalnie odpiąć od karty na tych pozostalych. Da się...

bragyou

Posiadacz elektryka
Niestety, karta typu DKV również odpada.

walik22

Zadomawiam się
W tej chwili na tych 60kW Lidl i Kaufland żadna karta bo czytnik RFID nie działa.

walik22

Zadomawiam się
tak tylko zwykła karta płatnicza

KrzysztofFly

Moderator
Na razie mają jedno zgłoszenie i niech się nim zajmą. W poniedziałek mają do mnie dzwonić z działu technicznego. Nie mam zamiaru ładować się na cudze konto.
Coś nowego w temacie Twojej karty?

vwir

Pionier e-mobilności
Zero kontaktu z elocity. Odpiąłem poprzednią kartę i podpiąłem jeszcze raz i teraz już numer karty się zgadza. Czy wtedy wklepałem zły numer czy elocity ma buga to raczej nigdy się nie dowiem. Ale sam fakt że nie mają cyfry kontrolnej lub pinu do dodania karty wydrukowanego w liście który i tak załączają do karty jest żenujący.

PioTab

H&G
Informacyjnie, kolega z Elocity w końcu oznaczył ładowarkę lidl Olsztynek jako niesprawną, dzięki.
(I juz jest z powrotem sprawna, przynajmniej w aplikacji i ściągneli mi za kilka kwh.)

Last edited:

KrzysztofFly

Moderator
Zero kontaktu z elocity. Odpiąłem poprzednią kartę i podpiąłem jeszcze raz i teraz już numer karty się zgadza. Czy wtedy wklepałem zły numer czy elocity ma buga to raczej nigdy się nie dowiem. Ale sam fakt że nie mają cyfry kontrolnej lub pinu do dodania karty wydrukowanego w liście który i tak załączają do karty jest żenujący.
Też uważam, że to głupie, że karty mają kolejny numer seryjny i żadnego systemu bezpieczeństwa. W tej sytuacji jest duże ryzyko błędu, tym bardziej, że numer karty trzeba wklepać w aplikacji na komórce.