Z tym ładowaniem, to był oczywiście żart. Zapewne ktoś błędnie przypisał numer UID z numerem ELO, bo jak rozumiem swoją ewentualną pomyłkę przy dodawaniu karty do konta wykluczyłeś?Na razie mają jedno zgłoszenie i niech się nim zajmą. W poniedziałek mają do mnie dzwonić z działu technicznego. Nie mam zamiaru ładować się na cudze konto.
To raczej słaby temat jeśli coś takiego jest w ogóle możliwe.jak rozumiem swoją ewentualną pomyłkę przy dodawaniu karty do konta wykluczyłeś?
W sumie jest możliwy, bo w aplikacji wpisujesz kod karty ELO 0000 ****, numer ten wygląda na kolejny z rzędu, więc możliwy jest choćby czeski błąd lub zmieniona cyfra. Z tego co na szybko sprawdziłem, to nie da się w ten sposób dodać karty już dodanej do innego konta, jednak dałoby się aktywować w ten sposób kartę jeszcze nie dodaną do innego konta, zamiast swojej.To raczej słaby temat jeśli coś takiego jest w ogóle możliwe.
Zapewne tak by było, gdyby numer (ten nadrukowany na karcie) był kombinacją kilkunastu cyfr i liter, tu jednak wygląda na to, że w Elocity ktoś tego nie przemyślał. Mam w swoim portfelu kilkanaście kart RFID, różnych operatorów i na wszystkich innych numer karty jest raczej kombinacją liter i cyfr, nie tworzących kolejnych numerów.Pomyłka to ludzka rzecz, jednak chyba nie po to robimy systemy zabezpieczeń, żeby takie sytuacje mogły mieć miejsce.