Lidl, Kaufland, Biedronka...

PioTab

H&G
Z Warszawy ale bywam często w Olsztynku, w okolicy mam kawałek ziemi na wypoczynek. W zasadzie to mój drugi dom 😀
No i dzisiaj, przy okazji, zajechałem na Lidl przy Mrongowiusza w Olsztynku, ładowarka niby działa ale nie zestawi połączenia. Trzy próby skonczyły się na 3 zł zabezpieczonych na Revolucie ;-) zadzwoniłem do Elo i Pan grzecznie zrestartował urządzenie. Niewiele to dało. Na moją prośbę o zaznaczenie ładowarki na czerwono w aplikacji, żeby nikt się nie nadział, bo to dziura ładowarkowa, Pan z infolinii trochę się roześmiał :)

6a8

Posiadacz elektryka
nie nadział, bo to dziura ładowarkowa, Pan z infolinii trochę się roześmiał :)
Czarna dziura dokładniej mówiąc :)

PioTab

H&G
Czarna dziura dokładniej mówiąc :)
Wyjątkowo :) blisko jest greenway na MOP Lutek i dalej na Gdańsk Orlen ale po przeciwnej stronie. Olsztynek, który niegdyś był miastem przejazdowym i do teraz jest miejscem spotkań motocyklistów, teraz razem z Olsztynem jest jakimś skansenem EV. Aż mi głupio bo mieszkam i tu i tu ale co mogę zrobić... Myślałem o odpaleniu ładowarki na wsi, dla potrzebujących szczególnie w okresie letnim,kiedy jest duża produkcja z PV, ale to jest tak wiele zachodu, że się odechciewa.. i tym bardziej, gdziem mam to upowszechnić?na Ev Klub?No raczej nie

Last edited:

Ev3

Pionier e-mobilności
Wyjątkowo :) blisko jest greenway na MOP Lutek i dalej na Gdańsk Orlen ale po przeciwnej stronie. Olsztynek, który niegdyś był miastem przejazdowym i do teraz jest miejscem spotkań motocyklistów, teraz razem z Olsztynem jest jakimś skansenem EV.
Ostatnio gdzie ktoś podawał ranking miast mających najwięcej punktów ładowania.
Olsztyn był chyba tam na 5 miejscu, w każdym razie przed Poznaniem.

Może one jakieś utajnione są?

PioTab

H&G

Biorąc pod uwagę AC to faktycznie, mnóstwo ich, ja mówię o szybkim DC a tych jest serio chyba ze 6 sztuk.

Michal

Moderator

Mogę taki ranking wystawić w sumie na stronie :)
Interesuje to kogoś?

vwir

Pionier e-mobilności
A ja mam taką ciekawostkę. Dzisiaj w okolicach godziny 20 wyskoczyło mi powiadomienie z aplikaji bankowej, że elocity ściągnęło mi 1PLN z konta. Tylko że ja sobie właśnie siedziałem w domu i moje obydwa auta stały w garażu. No to wszedłem w apkę elocity żeby sprawdzić co jest grane i odpiąć kartę płatniczą, żeby mi więcej nie ściagnęło. Tylko że to się nie powiodło, bo apka elocity mi pokazuje, że... ja właśnie ładuję samochód :O
No to przerwałem ładowanie z apki i od razu telefon na infolinię żeby wyjaśnić co jest grane. W trakcie rozmowy z infolinią odpiąłem kartę z apki, wtedy to już przeszło. Ktoś się na moje konto załadował za 2,50PLN. Okazało się, że autoryzował ładowanie kartą elocity. Kartą, którą właśnie mam w ręce :/ Ładowanie odbyło się w Lesznowoli, więc dobre 350km ode mnie. No i teraz pytanie: czy ktoś z Was ładował się pod lidlem w Lesznowoli w okolicach godziny 20? Co jest w ogóle grane? Tak jakby czyjaś karta była podpięta do mojego konta. Tylko nie mogę zweryfikować czy moja karta jest podpięta do mojego konta, bo numeracja kart w apce wygląda zupełnie inaczej niż numeracja kart wydrukowana na kartach.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
A ja mam taką ciekawostkę. Dzisiaj w okolicach godziny 20 wyskoczyło mi powiadomienie z aplikaji bankowej, że elocity ściągnęło mi 1PLN z konta. Tylko że ja sobie właśnie siedziałem w domu i moje obydwa auta stały w garażu. No to wszedłem w apkę elocity żeby sprawdzić co jest grane i odpiąć kartę płatniczą, żeby mi więcej nie ściagnęło. Tylko że to się nie powiodło, bo apka elocity mi pokazuje, że... ja właśnie ładuję samochód :O
No to przerwałem ładowanie z apki i od razu telefon na infolinię żeby wyjaśnić co jest grane. W trakcie rozmowy z infolinią odpiąłem kartę z apki, wtedy to już przeszło. Ktoś się na moje konto załadował za 2,50PLN. Okazało się, że autoryzował ładowanie kartą elocity. Kartą, którą właśnie mam w ręce :/ Ładowanie odbyło się w Lesznowoli, więc dobre 350km ode mnie. No i teraz pytanie: czy ktoś z Was ładował się pod lidlem w Lesznowoli w okolicach godziny 20? Co jest w ogóle grane? Tak jakby czyjaś karta była podpięta do mojego konta. Tylko nie mogę zweryfikować czy moja karta jest podpięta do mojego konta, bo numeracja kart w apce wygląda zupełnie inaczej niż numeracja kart wydrukowana na kartach.
ale matrix, żeby cię nie zduplikowali w tym systemie bo się rozejdzie jak vwirus