Lidl, Kaufland, Biedronka...

bragyou

Posiadacz elektryka
Ostatnio dodawałem lidlową stacje ładowania do map google. Widzę, że jest już dostępna. Orientuje się ktoś ile czasu tesla potrzebuje, żeby ją "widzieć" - nie mówię o liście ładowarek, po prostu jako stację na mapie.

Michal

Moderator
Ostatnio dodawałem lidlową stacje ładowania do map google. Widzę, że jest już dostępna. Orientuje się ktoś ile czasu tesla potrzebuje, żeby ją "widzieć" - nie mówię o liście ładowarek, po prostu jako stację na mapie.
Moim zdaniem punkty na mapie (sklepy, restauracje, ...) są pobierane na żywo z google, więc jak masz na telefonie, to powinna już być w aucie.

bragyou

Posiadacz elektryka
Moim zdaniem punkty na mapie (sklepy, restauracje, ...) są pobierane na żywo z google, więc jak masz na telefonie, to powinna już być w aucie.
Też tak sądziłem, ale nie. Od wczoraj jest na google, a w tesli brak.

Michal

Moderator
Też tak sądziłem, ale nie. Od wczoraj jest na google, a w tesli brak.
Zbliżałeś na maksa widok? Google pokazuje co chce, bo to oni tym sterują... Jak w pobliżu jest firmą która płaci za reklamę w Google Ads, to zobaczysz ich pinezke ;)

OldSeb

Posiadacz elektryka
Może trzeba testowo dodać kilka pozytywnych opinii ? Skrzynijmy się w kilku, damy 5 gwiazdek ale wpiszemy w treści, że testujemy Teslę :)

umcus

Pionier e-mobilności
A'propos elocity, nr na ich karcie to: ELO 0000 xxxx. Po wpisaniu całego numeru włącznie z "ELO" numer karty jest ... dziwny, jakby jakiś ciąg losowych literek i cyferek. Po wpisaniu "0000 xxxx" wyświetla się to samo czyli "0000 xxxx". Po wpisaniu ostatnich 4 cyfr "xxxx" wyświetlają się te 4 cyfry. Wysłałem do nich zapytanie, który sposób wpisywania numeru karty jest właściwy?

vwir

Pionier e-mobilności
Masz to wyjaśnione kilka stron wcześniej. Wpisujesz wszystko, razem z ELO, a ten "dziwny" numer to faktyczny numer karty, który nigdzie nie jest wydrukowany, ale możesz go sobie sam zeskanować darmowymi skanerami na komórkę.

vwir

Pionier e-mobilności
Ok, poczytam, dzięki.
Nie no, w pełni intuicyjny i transparentny proces, nie powiem ;)
No - a jeśli się pomylisz (albo coś się wysypie po stronie elocity, to nadal nie jest wyjaśnione) to ktoś inny będzie się ładował na Twoje konto. Smacznego ;)