Lidl, Kaufland, Biedronka...

sh95

Fachowiec
Mam pewną teorię. Ładowarki pojawiały się w tym tygodniu, od Lidla. Jednak operator nie wypełnia wszystkich danych w eipa, nie podaje tzw charging_solutions ani connectors, przez co brakuje informacji o złączach i mocy. Na stronie Michała nie pojawiają się przez to takie ładowarki, chociaż są widoczne na stronie eipa, a przynajmniej część z nich realnie działa - np jedna lub dwie w moich okolicach.

Bazowanie na tych danych z eipa to ciężka sprawa, ciągle tam czegoś brakuje, operatorzy beztrosko podchodzą do tematu uzupełniania danych.

walik22

Zadomawiam się
Tak potwierdzam Twoją teorię.

sh95

Fachowiec
Gdynia ul. Nowowiczlińska, Kaufland. Musieli szafę przywieźć w ciągu ostatniego miesiąca, na razie wyłączona:
1739100904224.png

Gdynia ul. Rdestowa, Lidl. Ta ładowarka stała grubo ponad rok pod plandeką, w ostatnich tygodniach otworzyli i włączyli, ale dalej jej nigdzie nie ma w aplikacji, nie ma w EIPA, nie ma w wykazie stacji EV Lidla:
1739101027162.png
1739101088963.png

Obie szafy chyba takie same, od Ekoenergetyki.

nabrU

Moderator

To nie są szafy tylko ładowarki DC (dokładnie Axon Easy 60 od Ekoenergetyki). Szafa to na przykład to poniżej:

luki

Pionier e-mobilności
Gdynia ul. Nowowiczlińska, Kaufland. Musieli szafę przywieźć w ciągu ostatniego miesiąca, na razie wyłączona:
View attachment 24749

Gdynia ul. Rdestowa, Lidl. Ta ładowarka stała grubo ponad rok pod plandeką, w ostatnich tygodniach otworzyli i włączyli, ale dalej jej nigdzie nie ma w aplikacji, nie ma w EIPA, nie ma w wykazie stacji EV Lidla:
View attachment 24750
View attachment 24751

Wygląda na to, że odpalone (przynajmniej ta Lidlowa)

Last edited:

walik22

Zadomawiam się
Na pewno nie darmowa - po 2,4zł płatne kartą.

zlp

Pionier e-mobilności
Stacja ładowania przy Lidlu w Lubaczowie ruszyła.
Z tydzień temu pisałem do centrali Lidla, odpowiedzieli że nie wiedzą kiedy ruszy. Ostatnio przejeżdżałem i zobaczyłem ściągniętą plandekę.
Dzisiaj wstąpiłem i podłączyłem się. Zaskoczyło.
1739283541994.png
Co ciekawe, nie są uruchomione płatności. Dzisiejsze ładowanie było gratis.

Fenrise

Pionier e-mobilności
Alleluja. W Jeleniej pod Lidlem na osiedlu Orle, na którym też stała ładowarka szczelnie owinięta od wieków - także plandeka została zdjęta i nawet ładowarka jest włączona. Co prawda wyświetla ino wygaszacz ekranu z logiem Ekoenergetyka, a na macanie paluchem nie reaguje, ale może trzeba podpiąć auto żeby raczyła wyświetlić coś więcej. Akurat wtedy zapomniałem mieć auto elektryczne ze sobą. No ale i tak postęp i chyba coś się w końcu ruszyło.