Lidl, Kaufland, Biedronka...

zlp

Pionier e-mobilności
W Lubaczowie pod Lidlem podobnie.
Wpiąłem wtyczkę, nacisnąłem przycisk wyboru złącza i poszło. Nawet pieniędzy nie chciało.

lookash_c

Pionier e-mobilności
W Białymstoku też kilka "odplandekowanych", dziś rano pacnąłem ekran jednej z nich i tylko "złącze niedostępne" się pokazało.

Fenrise

Pionier e-mobilności
Widać Lidl zrobił wielki "striptease ich ładowarek" i teraz testują zainteresowanie, czyli jak wiele ludzi podchodzi i maca.

Michal

Moderator
@Michal chyba jest jakiś problem z dodawaniem nowych stacji do mapy, no nie chce mi się wierzyć, że do 11 lutego pojawiły się tylko 3 nowe stacje.
Specjalnie dla Ciebie dodałem wiersz pokazujący ilość ładowarek bez wtyczek, co powoduje brak informacji o mocy i nie wyświetlało się u mnie - na samej górze tabeli. W lutym są takie 2 sztuki :p

Last edited:

Michal

Moderator
Specjalnie dla Ciebie dodałem wiersz pokazujący ilość ładowarek bez wtyczek, co powoduje brak informacji o mocy i nie wyświetlało się u mnie - na samej górze tabeli. w lutym są takie 2 sztuki.
Dodałem nawet listowanie tych miejsc ładowania bez dodanych punktów, więc jak klikniecie 25 przy styczniu 2025, to zobaczycie, które ładowarki Lidl dodał ale bez informacji o mocy.

szwajcar

Fachowiec
Dostałem na maila informację o zmianach w regulaminie aplikacji Kaufland Card.
Wśród powodów aktualizacji wymieniony jest taki:

1739386604193.png

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Mam pewną teorię. Ładowarki pojawiały się w tym tygodniu, od Lidla. Jednak operator nie wypełnia wszystkich danych w eipa, nie podaje tzw charging_solutions ani connectors, przez co brakuje informacji o złączach i mocy. Na stronie Michała nie pojawiają się przez to takie ładowarki, chociaż są widoczne na stronie eipa, a przynajmniej część z nich realnie działa - np jedna lub dwie w moich okolicach.

Bazowanie na tych danych z eipa to ciężka sprawa, ciągle tam czegoś brakuje, operatorzy beztrosko podchodzą do tematu uzupełniania danych.
Od kilku tygodni mam koło siebie 2 nowe ładowarki które nie widnieją w EIPA a działają normalnie.

KrzysztofFly

Moderator
Specjalnie dla Ciebie dodałem wiersz pokazujący ilość ładowarek bez wtyczek, co powoduje brak informacji o mocy i nie wyświetlało się u mnie - na samej górze tabeli. W lutym są takie 2 sztuki :p
Dodałem nawet listowanie tych miejsc ładowania bez dodanych punktów, więc jak klikniecie 25 przy styczniu 2025, to zobaczycie, które ładowarki Lidl dodał ale bez informacji o mocy.
Teraz to się coś rozjechało i ciężko cokolwiek sprawdzić w temacie nowych ładowarek, chyba pokazuje tylko te bez przypisanej mocy.