Lidl, Kaufland, Biedronka...

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Nic nie poradzę. Takie dane dostaje od UDT, a oni od operatora ładowarek.
Bo w UDT są dane o tym co UDT zarejestrował mając komplet dokumentów.
Oni tego nie weryfikują w terenie.
Znam Lidla w którym ładowarka jest od 2023r i nawet działała jako darmowa. Potem "się popsuła", do dziś nie uruchomiona, a wg UDT jest i działa już drugi rok.

Michal

Moderator
@Michal, a ile tam CZYNNYCH ładowarek DC ma Biedronka na koniec 2024? Wiem, że da się to zerknąć u Ciebie na stronie, ale zanim ja ogarnę jak filtrować (prawie tam nie zaglądam - sorry) to Ty już mi podasz wynik ;)
Pisałem pod koniec roku i już się pastwiłeś, że miał być 1000, a jest 265:

nabrU

Moderator
Eee no, nie przesadzajmy. Obiecali chyba 600 do końca 2024 :p

Tak miało być:

A tak jest:

bragyou

Posiadacz elektryka
Z moich obserwacji rejonu zamieszkania, jakiegoś za dużego ruchu przy tych marketowych ładowarkach nie widzę. Lokalni ładują się w domach a bardziej oblegane będą miejscówki nieopodal obleganych tras. Sam ostatnio wypatruję już ładowarek dyskontowych na obszarach dojazdu do Szklarskiej/ Karpacza. Tam jest niestety bieda z ładowarkami.
Jadę właśnie do Szklarskiej w poniedziałek i też to zauważyłem 😅 dlatego wybrałem hotel, który ma na swoim terenie Noxo. Po drodze poza SuC w Kostomłotach mam dwa lidle w Lubinie, czy Legnicy 😅

CezaryT

Tesla Model 3 Highland LR
Jadę właśnie do Szklarskiej w poniedziałek i też to zauważyłem 😅 dlatego wybrałem hotel, który ma na swoim terenie Noxo. Po drodze poza SuC w Kostomłotach mam dwa lidle w Lubinie, czy Legnicy 😅
W razie potrzeby, tak awaryjnie jest jeszcze CCS 60kW w Jakuszycach w hotelu na parkingu podziemnym (parking 5zł/h), nie jest to po drodze ale warto mieć z tyłu głowy w tych okolicach.

Ev3

Pionier e-mobilności
W razie potrzeby, tak awaryjnie jest jeszcze CCS 60kW w Jakuszycach w hotelu na parkingu podziemnym (parking 5zł/h), nie jest to po drodze ale warto mieć z tyłu głowy w tych okolicach.
I w Świeradowie Noxo w hotelu (2 x 22kW).
W sierpniu parking był za friko dla ładujących.