Long Range RWD

shago

Fachowiec
Czekałem na RWD LR, ale nawet tutaj na forum padały wypowiedzi, że nie ma szans ma ten model w Europie i żeby brać co jest. Ale i tak najgorszy jest spadek ceny modelu bazowego, co najbardziej zabolało. Tragedia dla mnie, po prostu.

inter

Pionier e-mobilności
Czekałem na RWD LR, ale nawet tutaj na forum padały wypowiedzi, że nie ma szans ma ten model w Europie i żeby brać co jest. Ale i tak najgorszy jest spadek ceny modelu bazowego, co najbardziej zabolało. Tragedia dla mnie, po prostu.
Następny kupisz taniej ;)

OldSeb

Posiadacz elektryka
Mamy to :) a przy okazji obniżkę cen:

Model 3 RWD 189,990 z 201,490 PLN
Model 3 LR RWD 209,990 PLN
Model 3 LR AWD 219,990 PLN z 224,990 PLN
Model 3 Performance bez zmian.

Sprytny marketingowy trick z zasięgiem: dla LR RWD podają domyślnie na 18”, a dla LR AWD domyślnie na 19” stąd taka różnica.
Takie wieści z rana to ja lubię. Z drugiej strony już byłem prawie zdecydowany na starego Y-ka w wyprzedaży na którą czekam a tak teraz wracam do punktu wyjścia 🙃

eimi

Pionier e-mobilności
I RWD LR ma 5.2s a nie 6.1

swistak

Posiadacz elektryka
No ta cena bazowej wersji nieźle pojechana - plus (jak się ogarną) dotacja - robi się bezkonkurencyjnie.
Dla rozważania elektryk/spalinowy - wybór jest już dla wielu oczywisty.

eimi

Pionier e-mobilności
Takie wieści z rana to ja lubię. Z drugiej strony już byłem prawie zdecydowany na starego Y-ka w wyprzedaży na którą czekam a tak teraz wracam do punktu wyjścia 🙃
Pytanie za ile będzie stary Y w wyprzedaży bo zrobiła się całkiem przyjemna przestrzeń cenowa między modelem 3 a Y

Tylko bazowy Y to jednak padaka z zasięgiem w porównaniu do bazowej 3.

rowerek0000

Zadomawiam się
No ta cena bazowej wersji nieźle pojechana - plus (jak się ogarną) dotacja - robi się bezkonkurencyjnie.
Dla rozważania elektryk/spalinowy - wybór jest już dla wielu oczywisty.
Efekt zachęty do czasu wznowienia dotacji. Sądzę, że potem wzrosną, tym bardziej że kolejne rundy w cłach mają odbyć się do końca roku.