eimi
Pionier e-mobilności
Skąd te dane? Ja czytałem zupełnie co innego - że sprzedaż aktualnych Y bije rekordy na świecie.Sprzedaż aktualnych Y-ków była na kolanach ale teraz to już położy się plackiem zupełnie.
Skąd te dane? Ja czytałem zupełnie co innego - że sprzedaż aktualnych Y bije rekordy na świecie.Sprzedaż aktualnych Y-ków była na kolanach ale teraz to już położy się plackiem zupełnie.
Obserwuje nasze polskie iventory od jakiegoś czasu i rotacja słaba, te rekordy światowe to może dane za zeszły rok?Skąd te dane? Ja czytałem zupełnie co innego - że sprzedaż aktualnych Y bije rekordy na świecie.
Polska to tylko mały wycinek rynku, a cennik jest wspólny dla całej Europy licząc tylko drobne różnice w przewalutowaniach i VAT + czasem naginanie cennika w danym kraju pod próg dotacji (tak jak u nas TMY LR AWD jest trochę tańszy żeby się mieścił w 225k próg). Na zachodzie jest finansowanie 0% lub bliskie 0% i Tesle Y sprzedają się bardzo dobrze i na pewno nie jest to powód do zmartwień dla Tesli.Obserwuje nasze polskie iventory od jakiegoś czasu i rotacja słaba, te rekordy światowe to może dane za zeszły rok?
Koniec roku więc można było się domyślić że będą promocje ale myślę że tu rozchodzi się o nowe baterie i tzw wietrzenie magazynów przed wprowadzeniem nowych akumulatorków. Myślę że rwd LR będzie tylko do wyczerpania zapasów. A jeszcze zastanawia mnie czy te rwd LR to nie aby produkcja usaCzekałem na RWD LR, ale nawet tutaj na forum padały wypowiedzi, że nie ma szans ma ten model w Europie i żeby brać co jest. Ale i tak najgorszy jest spadek ceny modelu bazowego, co najbardziej zabolało. Tragedia dla mnie, po prostu.
Dobre pytanieA jeszcze zastanawia mnie czy te rwd LR to nie aby produkcja usa
Podają zasięg 395 - 795 kmPojawił się profil nowej LR RWD na EV Database:
![]()
Tesla Model 3 Long Range RWD
All details and specs of the Tesla Model 3 Long Range RWD (2024). Compare price, lease, real-world range and consumption of every electric vehicle.ev-database.org
Oceniają realny zasięg na ok. 545 km
Porównanie realnych zasięgów wszystkich wersji:Podają zasięg 395 - 795 km