LR nie chce iść spać

poochaty

Posiadacz elektryka
Dziś odłączę na noc
Odłączyłem. Przy okazji chciałem też odłączyć czerwony od zasilania dużej baterii. Wygląda on u mnie bardzo dziwnie. Widać był już ruszany (miałem mały wypadek). Czy to ma tak wyglądać czy coś jest nie tak? W końcu czerwonego nie odłączyłem bo nie dałem rady.

Attachments

• 20231214_224918.jpg
    20231214_224918.jpg
    1,3 MB · Liczba wyświetleń: 63

poochaty

Posiadacz elektryka
Być może brak usypiania to grubsza sprawa. Miałem 2 miesiące temu problemy z autopiloten i tempomatem. Wątek TUTAJ Naprawiło się samo po wyciągnięciu pamięci USB. Teraz problem z tempomatem i autopilotem powrócił. Niestety nie potrafię tego już naprawić. W menu serwisowym jest zgłoszony problem z jednostką autopilota.

Attachments

• 20231216_124938.jpg
    20231216_124938.jpg
    2,6 MB · Liczba wyświetleń: 28

krisss

Zadomawiam się
Co prawda 3HL SR, ale tez ostatnio wzbudza mi sie Tesla w okolicach 2:30-3:00 rano i tak juz zostaje do porannego rozruchu zżerając 8% baterii, Sentry nie jest wlaczone (stoi pod domem)
Od czego nalezaloby zaczac? odpiac Teslamate? Czy to dogrzewanie z powodu mrozow? 1704873294779.png

poochaty

Posiadacz elektryka
Co prawda 3HL SR, ale tez ostatnio wzbudza mi sie Tesla w okolicach 2:30-3:00 rano i tak juz zostaje do porannego rozruchu zżerając 8% baterii, Sentry nie jest wlaczone (stoi pod domem)
Od czego nalezaloby zaczac? odpiac Teslamate? Czy to dogrzewanie z powodu mrozow? View attachment 15470
Spróbuj wyjąć usb ze schowka przed nocą. U mnie był problem z pamięcią.

poochaty

Posiadacz elektryka
Tryb online włącza się o dość dokładnie określonej porze. Wygląda na jakąś aplikację, która wybudza.
Zobacz też czy nie masz ustawionego harnomogramu z poziomu auta. Może się zdarzyć, że masz ustawione przygotowanie do trasy w aucie, którego nie widzisz w aplikacji.

krisss

Zadomawiam się
No widze wzorzec pewnej regularności. Mam harmonogram przygotowania ale dopiero na 6:45 (już też od dłuższego czasu).
Co do połączenia z telefonem to byłoby to chyba bardzie nieregularne. Widziałem jakieś wątki, że aplikacje potrafią wybudzać więc stawiałem na Teslamate, ale używam od ponad miesiąca, a problem dopiero od paru dni.
Posprawadzam to co piszecie. Wyłącze całkowicie Sentry, sformatuje pendrive'a. Na kolejną noc ewentualnie odepnę go całkiem i zobaczymy. Zostaje może temat wifi. Przydałyby się jakieś logi Tesli, które by podpowiedziały co wybudziło.