Łukasz Bąk z caroseria prywatnie kupił TM3

ypl

Pionier e-mobilności
Wszyscy tak sie nabijali z elektrykow, a teraz po kolei kupuja tesle :)
Dokładnie, jak zobaczyłem ten film to aż się ciśnie na usta. Fury z dużymi silnikami, kupujcie ludziska, im większy motor i hałas tym lepsza fura, a sam ygrekiem będzie pomykał.

daniel

Señor Meme Officer
Jak ma SR+ to nic dziwnego, chociaż wspominał że jeździli w krótkie trasy i dawali radę.
Mówił też, że trzecie auto w rodzinie, a całkiem spory przebieg, bo lubią nią jeździć.

eimi

Pionier e-mobilności
Ale z zużyciem to trochę przesadził, dodał 10% górką nie sprawdzając ile rzeczywiście Tesla wzięła prądu z gniazdka. +10% to idzie na samej ładowarce pokładowej, kolejne +10% na wallboxie, a i z +30% zimą bo w statystykach tesli jest tylko tryb drive bez dogrzewania na postoju, bez czuwania, bez sentry...

Może te vredesteiny są takie ciche, ale też wydaje mi się że nie ma punktu odniesienia do innych EV bo tesla jest głośna a nie cicha (jak na EV), właśnie w szczególności w mieście przy 40-60kmh.

A poza tym w porządku recenzja, może otworzy oczy niektórym.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Problem z otwieraniem bagażnika to po prostu chyba źle zapamiętana pozycja otwarcia? Czy mimo, że ustawi się na maksa w górę to jest problem, że jednak i tak nie otwiera?
Jeśli chodzi o te hałasy z okna co to niby pojawiły się po krótkim czasie to na moje wystarczy uszczelki przesmarować. Ale pewnie jak wrócą przyjemniejsze temperatury na wiosnę to samo przejdzie i wtedy pewnie też na to wpadnie :)

wiktor

Posiadacz elektryka
ja mam RWD HL (SR) i od 30.10.2023 (odebrany) mam już 8900 km w tym 2x Wawa, 2x Łodź, teraz w marcu znowu do Łodzi jadę. Da się.

camel

Posiadacz elektryka
Mówił też, że trzecie auto w rodzinie, a całkiem spory przebieg, bo lubią nią jeździć.
Chyba sam nie wierzy w to, że to jednak jego 1sze auto, w komentarzach ktoś go naprostował. W dodatku błędnie podaje jako wadę otwarcie bagażnika, gdzie wystarczy zapamiętać górną pozycję (u mnie pomogło, było z 10-15cm do dopchnięcia ręką, jest teraz może z 3cm?). Podobnie bluetooth (u mnie rewelacja w 2 strony), i kilka innych rzeczy, w tym że jak kliknie na ikonkę świateł drogowych to na mapie się pojawiają sygnalizatory :D (a pojawia się natężenie ruchu..). A najgorsze chyba to, że mówi że auto wokół komina tylko, gdzie nie ma żadnego doświadczenia z dłuższymi trasami bo ładował się tylko raz na szybkiej ładowarce..

Attachments

• Screenshot_20240130_140445.png
    Screenshot_20240130_140445.png
    30,6 KB · Liczba wyświetleń: 41

daniel

Señor Meme Officer
Chyba sam nie wierzy w to, że to jednak jego 1sze auto, w komentarzach ktoś go naprostował. W dodatku błędnie podaje jako wadę otwarcie bagażnika, gdzie wystarczy zapamiętać górną pozycję (u mnie pomogło, było z 10-15cm do dopchnięcia ręką, jest teraz może z 3cm?). Podobnie bluetooth (u mnie rewelacja w 2 strony), i kilka innych rzeczy, w tym że jak kliknie na ikonkę świateł drogowych to na mapie się pojawiają sygnalizatory :D (a pojawia się natężenie ruchu..). A najgorsze chyba to, że mówi że auto wokół komina tylko, gdzie nie ma żadnego doświadczenia z dłuższymi trasami bo ładował się tylko raz na szybkiej ładowarce..
O bagażniku mówi, że próbował podciągnąć do góry i może to jego egzemplarz tak ma. Chociaż mam wrażenie, że trochę gapa i nie wie, że trzeba przytrzymać przycisk, żeby się zapisało.
Widać wyparcie, że to trzeci samochód, ale powoli dociera.
Nie wiem jak używa innych samochodów, czy jeździ w długi trasy. Jeśli auto obsługuje 95% wyjazdów i w pozostałych 5% też by dało radę to jak dla mnie jest pierwszy samochód.