Lusterka w Tesli Y

MarekON

Nowy na Forum
Cześć
Czy ktoś może mi odpowiedzieć dlaczego lusterka podczas jazdy same się składają by po chwil wrócić do normalnego ustawienia ?
Dzieje się to zawsze gdy jadę w tym samym miejscu.
Może ktoś ma/miał podobną sytuację ?
Dotyczy to TMY
Zapytaj AI :)
A tak naprawdę to zapoznaj się z Instrukcją swojej Tesli, (jak nie wiesz, to masz ją dostępną również w samochodzie), nie będę Ci przecież tu wklejał fragmentu dotyczącego korzystania z opcji składania lusterek w wyznaczonych przez użytkownika lokalizacjach.

Krk

Posiadacz elektryka
Daję przykład.
Jadę ulicą Krakowską w Krakowie. I skręcam w wąską bramę przez wąski chodnik. Ustawiam składanie lusterek w tej lokalizacji. I następnym razem jak zbliżam się do tej bramy to lusterka się składają. I jest OK. Ale jak innym razem przejeżdżam tą ulicą ale nie chcę skręcić w bramę tylko jechać dalej to też przy mijaniu tej bramy lusterka się składają. A nie powinny.

inter

Pionier e-mobilności
Daję przykład.
Jadę ulicą Krakowską w Krakowie. I skręcam w wąską bramę przez wąski chodnik. Ustawiam składanie lusterek w tej lokalizacji. I następnym razem jak zbliżam się do tej bramy to lusterka się składają. I jest OK. Ale jak innym razem przejeżdżam tą ulicą ale nie chcę skręcić w bramę tylko jechać dalej to też przy mijaniu tej bramy lusterka się składają. A nie powinny.
A jaka jest odległość od tej bramy. GPS w samochodzie nie ma dokładności GPS wojskowego mierzonego w cm.

inter

Pionier e-mobilności

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie lusterka skladaja sie w ok 5-6 m od zapisanej niby lokalizacji przed garazem .A rozkładają sie po ok 10m przejechanych
Kwestia też szybkości z jaką jadę, bo ona to zmienia w niewielkim stopniu .
Dokładność lokalizacji jak wyżej napisano to nie jest jak by ją wyznaczyl to geodeta . Ma ten margines i tyle ..
Podobnie z homelinkiem gdzie mamy do ustawienia odległość. Zauwazylem że m/w się to pokrywa z lusterkami jak ustawiony Homelink na 9 m. Skladanie
Bramy nie zamykam homelinkiem bo to upierdliwe dla mnie gdy wyjade na podjazd a nie chcesz zamykać garażu .
Off :
Bramę zamykam paszczą "Hej Google zamknij garaż" (otwieranie Asystentem wymaga podania pinu)

EVJerry

Fachowiec
To masz dziwne potrzeby, i chyba nie możliwe do ustawienia.
Lokalizacja służy tylko do składania lusterek w trakcie wjazdu np. do garażu.
Tak tylko pozostawienie wyłączenie automatycznej funkcji składania.
Nie "dziwne" tylko "inne".

Bronek

Pionier e-mobilności
Da się..ale ... trzeba ruszyć tą banią metr nad dupą ,czyli zapisać jedno w pozycji jak do przodu gdy niby chcemy do tylu . Mozna lekko cos tam ruszyć. I zapisać:)