M4K o elektrykach - kolejna "gwiazda" YT wypowiada stek bzdur o elektromobilności

Beep21

Posiadacz elektryka
Poszukajcie sobie na YT kanał Miłośnicy 4 kółek i najnowszy film o elektrykach -

Tak KOŃCZĄ "wspaniałe" ELEKTRYKI. Czyli EKO ŚCIEMA pełną GĘBĄ!

Jestem przerażony ignorancją autora a jeszcze bardziej poklaskiem wśród komentujących

Last edited:

bart_zaw

Posiadacz elektryka
A wiesz dlaczego tak się dzieje? Bo wymiana słupka jest tańsza od jego naprawy. Remont zgodnie z technologią przewyższa koszt słupka w ASO, roboczogodzin (a te kosztują coraz drożej) też pochłania więcej. A słupki padają coraz częściej z powodu zbyt dużego wysilenia a więc zbyt dużych obciążeń mechanicznych i termicznych. Można zaprojektować silnik 1.6, 60 KM , który będzie w stanie przejechać milion kilometrów tylko kto to teraz kupi i jak zmieści się w normach emisji spalin...
Naprawa jest (jak to ładnie serwis BMW mi powiedział) nie przewidziana technologicznie. Proszę kupić nowy silnik i nie marudzić przy kasie o zniżkę..... jak się dogrzebałem do katalogu części do silnika to rzeczywiście -- albo cały silnik goły bez osprzętu albo nic.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Ileż to ma wspólnego z ekologią...
Wszyscy idą w te stronę. Ludzi nie stać jest na naprawę. Bo produkt naprawialny jest
- droższy
- bardziej awaryjny
- ma gorsze parametry(cięższy, mniej kompaktowy)

Trzeba tylko wdrożyć wysoko zautomatyzowany recycling zasilany OZE. Ale tego nikomu się nie opłaca i potrzebne jest dopiero wiele lat po produkcji.